Minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok in Zuid-Korea

De minister was 20-21 november in Korea om te praten over de regionale veiligheidsontwikkelingen en mondiale uitdagingen (zoals klimaat, internationale rechtsorde, vrede en veiligheid). Daarnaast gaf hij een speech over cybersecurity op Korea University en legde hij een krans op de nationale begraafplaats ter gedachtenis aan de gevallenen van de Koreaanse Oorlog.

Bekijk het fotoverslag hieronder om een beeld te krijgen van dit bezoek:

Bezoek aan de ambassade

Direct na aankomst in Korea stond een bezoek aan de ambassade gepland, waarbij de minister kennis heeft gemaakt met zowel de lokale werknemers als de Nederlandse diplomaten. Na een korte praatje met alle teams was er tijd voor een groepsfoto.

Aankomst minister Blok op de ambassade in Seoul
Aankomst minister Blok op de ambassade in Seoul
Groepsfoto minister Blok en ambassadepersoneel
Groepsfoto minister Blok en ambassadepersoneel

Kranslegging op de nationale begraafplaats

Al vroeg in de ochtend was de minister aanwezig bij de kranslegging voor de gevallenen van de Koreaanse Oorlog. In deze oorlog vochten 5322 Nederlanders aan zijde van de Zuid-Koreanen: 121 soldaten verloren hun leven, 645 raakten gewond en 5 zijn er nog altijd vermist.

Kranslegging op de nationale begraafplaats
Kranslegging op de nationale begraafplaats
Kranslegging
Kranslegging

Speech cybersecurity op Korea University

Niet veel later werd minister Blok verwacht op Korea University om een speech te houden over cybersecurity. Zowel Nederland als Korea zijn voorlopers op het gebied van cybersecurity en samenwerking binnen dit domein is daarom noodzakelijk. Onvermijdelijk zelfs gezien bedreigingen van de cyberveiligheid geen nationale grenzen kent. De volledige inhoud van zijn speech kan hier gevonden worden. Na afloop kregen de aanwezige Nederlandse studenten de kans de minister te ontmoeten.

Speech over cybersecurity op Korea University
Speech over cybersecurity op Korea University
Groepsfoto met studenten
Groepsfoto met studenten

Lunch met de Zuid-Koreaanse minister van Buitenlandse Zaken Kang Kyung-wha

Opvolgend had de minister een lunch met zijn Koreaanse tegenhanger, minister Kang Kyung-wha. Dit gesprek benadrukte de gelijkgestemdheid van Nederland en Zuid-Korea op het gebied van cybersecurity, mensenrechten en klimaat.

Lunch met minister Kang Kyung-wha
Lunch met minister Kang Kyung-wha
Lunch met minister Kang Kyung-wha
Minister blok schudt handen met zijn Koreaanse tegenhanger

Bezoek aan radiostation Unification Media Group

Als laatste sprak minister Blok op het radiostation Unification Media Group. Dit radiostation in Seoul, deels bemand door Noord-Koreaanse vluchtelingen, zendt uit in Noord-Korea en maakt zich hard voor persvrijheid in het buurland. Tijdens de uitzending benadrukte de minister het belang van vrijheid, mensenrechten en een kernwapenvrij Korea.

Ontmoeting werknemers Unification Media Group
Ontmoeting met de werknemers van Unification Media Group
Uitzending Unification Media Group
Minister Blok live in de uitzending