Officiële lancering van het incubatieprogramma voor het DRC-programma van Orange Corners

Op 21 november viert Orange Corners DRC de lancering van haar zes maanden durende incubatieprogramma voor Congolese ondernemers in Kinshasa. Het programma biedt 20 getalenteerde jonge creatievelingen training en begeleiding door experts, evenals toegang tot netwerken en waardeketens om hun bedrijf te starten en te laten groeien.

Orange Corners DRC is een initiatief van het Koninkrijk der Nederlanden mede mogelijk gemaakt door een samenwerking met Congolese bedrijven: Bralima, Congo Fleuve Hotel, Vlisco, DHL, Canal +, Rawbank. Na de openingen in negen (9) Afrikaanse landen - Zuid-Afrika, Mozambique, Angola, Soedan, Mozambique, Ghana, Nigeria, Ivoorkust en Senegal - landt Orange Corners in de Democratische Republiek Congo. Orange Corners DRC wordt uitgerold in samenwerking met de lokale partner Ingenious City, en richt zich op het versterken van de lokale ondernemersgeest en het lokale ecosysteem.

Het Orange Corners DRC-programma bestaat uit het vergroten van ondernemerscapaciteit door middel van trainingen, masterclasses, evenementen, coaching en mentoring, toegang tot mogelijke klanten, markten en financiën. Robert Schuddeboom, ambassadeur van het Koninkrijk der Nederlanden bij de DRC, zei: "De toewijding van Nederland om het bedrijfsleven in de DRC te bevorderen komt niet alleen voort uit onze voortdurende dialoog met de autoriteiten van het DRC om de economische kansen voor iedereen te vergroten. Dit gebeurt ook met de private sector zelf door aandacht te geven aan kwesties zoals maatschappelijk verantwoord ondernemen. We vinden het fantastisch om Orange Corners te ondersteunen, omdat we er van overtuigd zijn dat jonge mensen van nu de zakelijke leiders van morgen zijn."

De focus zal liggen op jonge ambitieuze Congolese ondernemers die de energie en de vastberadenheid hebben om een ​​bedrijf te starten. Lokale jonge ondernemers kunnen vanaf heden zich opgeven voor het incubatie programma via deze link: https://form.myjotform.com/Ingeniouscity243/orange-corners-drc

De beoogde bootcamp waar de eerste cohort aan deelnemers door een strenge jury gekozen wordt voor het incubatie programma is gepland voor de eerste week van februari waarna de feestelijke opening gepland staat!