Avond van de Ondernemer

Dag van de Ondernemer 2019. “Een goede manier om snel in contact te komen met anderen!” Nederlandse ondernemers pitchen in Brussel

De Nederlandse ambassade in België helpt Nederlandse ondernemers bij het zaken doen met onze zuiderburen. Een van de voornaamste dingen waar een ondernemer behoefte aan heeft in het buitenland, is een netwerk van contacten dat hem vooruit kan helpen. Om een zakenpartner, kapitaal, kennis, medewerkers, … te vinden. En daar is het netwerk van Nederlanders die professioneel actief zijn in het Brusselse uitermate interessant voor. Mensen die actief zijn in financiële bedrijven, internationale instellingen, lobby organisaties en diverse dienstverleners. Precies die contacten leggen, was het doel van de pitchavond die de Nederlandse ambassade samen met het Brusselse Holland House opzette.

15 bedrijven die zaken willen doen in België stelden zich voor aan het publiek. Overwegend om nieuwe commerciële mogelijkheden te vinden. En dat lijkt te werken. ‘Super veel dank voor de geboden gelegenheid en gastvrijheid. Het pitchen is een goed concept om snel in contact te komen.’ zei een van de deelnemers. De netwerkborrel achteraf gaf de mogelijkheid de contacten te verdiepen. Voor de economische afdeling van de ambassade direct ook opvolgwerk van handelsvragen.

De Ambassade en Holland House zijn enthousiast over de samenwerking en hebben al beslist om volgend jaar een tweede editie op te zetten.