Paspoort of ID-kaart aanvragen in Thessaloniki op 25 november 2019

Twee consulaire medewerkers van de Nederlandse Ambassade in Athene bezoeken Thessaloniki op 25 november. U kunt op die dag een Nederlands paspoort of ID-kaart aanvragen. 

Afspraak maken
Stuur een e-mail naar Athene via ath-ca@minbuza.nl . Geef in uw e-mail aan dat u een afspraak wilt maken voor de aanvraagsessie in Thessaloniki. Geef ook aan voor hoeveel personen u een afspraak wilt maken. U ontvangt dan een e-mail met de tijd van uw afspraak.

Of

Neem telefonisch contact op met de consulaire afdeling van de ambassade, tel: 210 7254952/3.  Bellen met de consulaire afdeling kan tussen 08.30-10.00 en tussen 14.30-16.00.

Het aantal afspraken dat kan worden gemaakt is beperkt, dus op tijd aanmelden voorkomt teleurstelling.

Benodigde documenten

Maak voor elke persoon een persoonlijke checklist via pagina Paspoort of ID-kaart aanvragen als u in Griekenland woont. https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/griekenland/wonen-en-werken/paspoort-of-id-kaart-aanvragen-als-u-in-het-buitenland-woont 

Aanvragers worden verzocht twee kopieën over te leggen van alle documenten die nodig zijn om een Nederlands reisdocument te verkrijgen.

Betaling

U betaalt ter plekke. Dit kan uitsluitend contant. De prijzen van paspoorten en ID-kaarten kunt u bekijken in het overzicht van consulaire tarieven in Griekenland.  https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/griekenland/wonen-en-werken/consulaire-tarieven

Graag brengen wij nog het volgende onder uw aandacht. Vanaf 9 maart 2014 zijn nieuwe paspoorten en identiteitskaarten voor volwassenen 10 jaar geldig. Voor personen jonger dan 18 jaar behouden deze documenten de geldigheidsduur van vijf jaar. De kosten voor het versturen per aangetekende post bedragen € 5,00.

Pasfoto’s

De pasfoto in een paspoort of identiteitskaart moet voldoen aan een aantal eisen. Leer meer over deze eisen en waar u de pasfoto kunt laten maken. https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/griekenland/wonen-en-werken/pasfoto-voor-paspoort-of-id-kaart