Partners for International Business: Afval & Circulaire Economie Indonesie - Nederland

Omgaan met afval is een uitdaging in Indonesië. De Indonesische regering heeft zich voorgenomen de hoeveelheid afval per 2025 met 30% te verminderen en de rest te recyclen. Een groep van zes Nederlandse bedrijven en de Open Universiteit springt hierop in via een Partners for International Business programma.

Dinsdag 1 oktober tekenden Afvalzorg, AWECT, Hofstetter, HYVA, Leapfrog en Trisoplast/Multriwell het convenant "Waste and Circular Economy Business Indonesia-Netherlands" (WasteBIN) met de Rijksdienst voor Ondernemend (RVO) Nederland. Bert Keesman van MetaSus gaat het programma coördineren. In de komende twee jaar gaat het cluster zich positioneren via uitgaande missies, inkomende bezoeken van hooggeplaatste figuren uit de afval- en circulaire economie wereld in Indonesië, seminars en andere activiteiten.

In Indonesië wordt een liaison aangesteld die de belangen van de clusterbedrijven en de Open Universiteit gaat behartigen. Van 11 t/m 15 november 2019 zit het cluster in Jakarta om deel te nemen aan het "Indonesia Circular Economy Forum" en in Surabaya voor een Nederlandse Roadshow.

Ook bedrijven die geen lid zijn van de PIB kunnen zich aansluiten bij deze missie. Aanmelden kan via Bert Keesman van MetaSus (www.metasus.nl - keesman@metasus.nl).