Nederlands-Duitse samenwerking bij humanitaire noodhulp Bahama's

De Bahama's werden een paar weken geleden hard getroffen door de orkaan Dorian. Vijftig Duitse mariniers van het Seebatallion stonden onder Nederlandse leiding, en werden samen met 550 Nederlandse militairen en vijftig Franse soldaten voor de humanitaire hulpactie op het eiland Great Abaco ingezet.

Naast de saneringswerkzaamheden werden projecten van het Wereldvoedselprogramma van de VN, zoals de bouw van tenten en de distributie van hulpgoederen ondersteund. De mogelijkheden van het Seebattalion waren zeer waardevol voor de samenwerking met de Nederlandse krijgsmacht tijdens deze humanitaire operatie.

De sinds 2016 intensievere samenwerking tussen het Seebattalion en het Korps Mariniers was de basis om snel en soepel een efficiënte multinational Task Force tot stand brengen.

In de beste marine-traditie droegen alle betrokkenen bij aan snelle, effectieve en behulpzame humanitaire ondersteuning van de noodlijdende bewoners.

Generaal Zorn, de Duitse generaal-Inspecteur van de Bundeswehr, sprak zijn dank en persoonlijke erkenning uit aan alle betrokken militairen.

20191002-Defensie Bahamas-2
20191002-Defensie Bahamas-3
20191002-Defensie Bahamas-1