Lancering Nederlands Artistiek Programma 'Verve'

Het Nederlands Artistiek Programma ‘Verve’, van de Nederlandse ambassade in België, werd donderdag gelanceerd in de Beursschouwburg in Brussel. Tot 30 november zijn 9 Nederlandse kunstenaars te gast in heel België en kan het publiek door voorstellingen, performances en exposities Nederland beter leren kennen.

Alle projecten zijn multidisciplinair en alle kunstenaars baseren hun werk op onderzoek. Ze werken met wetenschappers en experts om oplossingen te vinden op maatschappelijke vraagstukken die zowel in Nederland als in België spelen, zoals klimaat, stedelijke leefbaarheid en migratie. Zo speelt het Nederlands Kamerkoor de voorstelling ‘Vergeten’, waarin het publiek door het hoofd reist van een man met dementie, op teksten van Spinvis. Aan de hand van o.a. dit project start het Erasmus MC een grootschalig onderzoek naar de positieve effecten van zingen bij mensen met dementie.

Bezoek de website voor meer informatie en het volledige programma: www.verve2019.be en volg ons op Facebook (@Verve20192020) en Instagram (@verve2019.be).