Vraag op maandag 21 oktober en dinsdag 22 oktober 2019 uw Nederlandse paspoort aan in Brisbane

Voor de tweede keer dit jaar zal het consulaire team van het Nederlands Consulaat-Generaal in Sydney naar Brisbane afreizen voor het aannemen van Nederlandse paspoortaanvragen.

Hoe maakt u een afspraak?

Vanaf maandag 23 september, 12 uur s ’middags kunt u een afspraak maken via het online afsprakensysteem van het Nederlands Consulaat-Generaal in Sydney door het selecteren van “Reisdocument op een andere locatie dan het Consulaat-Generaal”. De link naar het afsprakensysteem en verdere informatie over hoe u online een afspraak kunt maken zal eveneens op 23 september op deze website worden gepubliceerd.

Algemene informatie over het aanvragen van Nederlandse documenten in Australië:

  • het is eveneens mogelijk om op afspraak een paspoort aanvraag in te dienen in de aankomsthal op Schiphol danwel bij diverse Nederlandse (grens)gemeenten. Zie hiervoor onze website;
  • mocht maandag 21 oktober en dinsdag 22 oktober u niet uitkomen, dan kunt u altijd een afspraak te maken voor het verkrijgen van een Nederlands paspoort of identiteitsbewijs bij het Consulaat-Generaal in Sydney;
  • het is voor Nederlanders met een dubbele nationaliteit mogelijk om het Nederlanderschap te behouden door per post of e-mail een ‘Verklaring van Nederlanderschap’ aan te vragen in plaats van een reisdocument. Meer informatie kunt u vinden op de website;
  • Nederlanders die ook de Australische nationaliteit hebben moeten – conform de Australische regelgeving -op hun Australische paspoort het land uit- en inreizen;
  • kinderen met dubbele nationaliteit dienen op hun 28e verjaardag in het bezit zijn van een geldig Nederlands paspoort (of een Verklaring bezit Nederlanderschap) om hun Nederlanderschap te behouden.