Nieuwe stap in Israelisch-Nederlandse innovatie samenwerking

TEL AVIV - Op een van zijn laatste werkbezoeken opende ambassadeur Gilles Beschoor Plug de nieuwe vestiging van het Nederlandse bedrijf MIcompany in Tel Aviv. MIcompany leidt datawetenschappers en econometristen op in het gebruik van kunstmatige intelligentie (A.I.).

De keuze van MICompany voor Tel Aviv als nieuwe locatie is goed te verklaren, aangezien Israël een van de voorlopers in A.I. is. MIcompany integreert binnen haar ‘AI & Data talent program’, een 3-jarig A.I.-trainingsprogramma voor jonge talenten, de Israëlische en Nederlandse kwaliteiten. Israëlische kennis en ervaring over deep learning en data technologie wordt samengebracht met Nederlandse expertise in transformaties en competenties in econometrie. Ambassadeur Beschoor Plug onderstreepte dit tijdens zijn bezoek: “Wanneer we de kennis van onze beide landen combineren kunnen we van grote waarde zijn voor de wereld. Ik denk ook dat dat onze verantwoordelijkheid is.” Een voorbeeld van de waarde van deze samenwerking is het DNA-onderzoek waarmee MICompany, samen met de universiteit van Groningen, meer inzicht hoopt te krijgen in de oorzaken en oplossingen van astma bij jonge kinderen.

Ambassadeur Beschoor Plug en zijn team waren getuige van enkele presentaties gegeven door internationale deelnemers van het ‘AI en Data Talent program’. De deelnemers waren enthousiast over de lesmethodes van MIcompany. Volgens ambassadeur Beschoor Plug is dit niet verwonderlijk: “De Nederlandse leermethoden omtrent A.I. en communicatie door middel van presentaties is uniek en inspirerend.”

Het openen van de nieuwe vestiging sluit aan op de opdracht van de Nederlandse ambassade om samenwerking met Israël op het gebied van innovatie, investeringen en handel te versterken.Per augustus is Gilles Beschoor Plug opgevolgd door Hans Docter, de nieuwe Nederlandse ambassadeur in Israël.