Houd rekening met orkaan Dorian in de Verenigde Staten

Bent u in de Amerikaanse staten Florida, Georgia, South Carolina of North Carolina? Deze week trekt de zware orkaan Dorian over of langs het gebied. Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en volg het advies op van de lokale autoriteiten en uw reisorganisatie.

Roterende massa wolken vanuit ruimte gezien

Dorian bereikt naar verwachting maandagavond (lokale tijd) de oostkust van Florida. Het gaat om een orkaan van de categorie 2. Dat betekent dat er een risico is op veel schade en overstromingen. De orkaan heeft op de Bahama’s al ernstige schade aangericht.

De verwachting is dat de orkaan deze week langs de oostkust van Florida verder trekt naar Georgia, South Carolina en North Carolina. Het pad van de orkaan kan veranderen.

Volg aanwijzingen op

Bent u in de genoemde gebieden, volg dan de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten en uw reisorganisatie. Blijf op de hoogte via lokale media en bijvoorbeeld het National Hurricane Center. Zie ook het reisadvies Verenigde Staten van het ministerie van Buitenlandse Zaken (rubriek Veiligheidsrisico's).

Consulaat Miami gesloten

In verband met Dorian is het Nederlandse consulaat generaal in Miami in ieder geval gesloten tot en met dinsdag 3 september.

Contact bij nood

Bent u in het gebied en heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de Nederlandse ambassade via +31 247 247 247. Of neem contact op met het ministerie van Buitenlandse Zaken via Twitter.