Programma herdenkingsbijeenkomsten Kanchanaburi

Op donderdag 15 augustus a.s. zullen herdenkingsbijeenkomsten plaatsvinden op de begraafplaatsen Don Ruk en Chungkai in Kanchanaburi.

Op 15 augustus 1945 kwam er voor het Koninkrijk der Nederlanden officieel een einde aan de Tweede Wereldoorlog. Op deze dag herdenken we ieder jaar de slachtoffers van de Japanse bezetting van Nederlands-Indië en de directe gevolgen daarvan.

Bij de herdenkingen in Kanchanaburi zal in het bijzonder worden stilgestaan bij de krijgsgevangenen en dwangarbeiders die stierven aan de gevolgen van uitputting, wreedheden, ziekte en ondervoeding bij de aanleg van de beruchte Birma-spoorweg. Onder hen bijna 3.000 Nederlanders

De Nederlandse gemeenschap is van harte uitgenodigd aan de bijeenkomst deel te nemen. Aanmelden kan via BAN-PCZ@minbuza.nl

Programma

11.00h – 11.30 hrs.

Gathering at TBRC Museum Café – Kanchanaburi (next to Don Ruk War Cemetery

11.30h – 12.00 hrs.

Ceremony at the Don Ruk War Cemetery

12.00h – 12.10 hrs.

Departure to Chungkai

12.10h – 12.30 hrs.

Wreath Laying Ceremony at the Chungkai Cemetery

12.30 hrs.

Proceed to lunch

12.45h – 15.00 hrs.

The lunch at Tara Buri Restaurant in Kanchanaburi, will be arranged and sponsored by Stichting Thailand Zakelijk.  Participant are requested a contribution of 100 THB per person. If you wish to join the lunch, please inform BAN-PCZ@minbuza.nl before Monday 12 August

15.00 hrs.        

Program ends

Transportation

Persons travelling from Bangkok to Kanchanaburi can make use of transportation arranged and sponsored by NTCC. A contribution of 400 THB per person is requested. If you wish to make use this option for transportation, please inform BAN-PCZ@minbuza.nl before Monday 12 August

Transport arranged by NTCC:

07.45 hrs.         Bus at the Netherlands embassy (Soi Tonson gate)

08.00 hrs.         Departure from the embassy to Kanchanaburi

11.00 hrs.         Arrival at TBRC Museum Café

                            Transportation to Chungkai Cemetery and to lunch

15.00 hrs.         Return to Bangkok (arrival approximately 17.30 hrs)