Ben jij de scholier die meegaat naar de klimaattop in New York?

Klimaatverandering is wereldwijd een enorm probleem en het is nú tijd voor wereldwijde actie. Om te zorgen voor meer ambitie en meer actie, wordt van 21 tot en met 23 september de Climate Summit van de Verenigde Naties in New York georganiseerd. Wij zijn daarbij, en misschien jij ook!
 

Wil jij tijdens deze dagen van wereldformaat jouw stem laten horen? Het ministerie van Buitenlandse Zaken is samen met de Nationale Jeugdraad (NJR) op zoek naar een scholier die niet bang is om de rest van de wereld toe te spreken en te laten weten hoe Nederlandse scholieren denken over het klimaat.
 

Windmolen, weide en lucht

Windmolen de Ambtenaar

Wat gaan we doen?

In 3 dagen tijd krijg je een inkijk in de wereld van de internationale klimaatpolitiek en klimaatdiplomatie op het allerhoogste niveau.

Op zaterdag 21 september woon je samen met de Nederlandse VN-jongerenvertegenwoordiger de Youth Climate Summit bij. Tijdens deze Youth Summit delen jonge activisten hun innovatieve ideeën met organisaties, bedrijven en overheden. Op zondag 22 september loop je een dag mee met de Nederlandse klimaatdiplomaten. En op maandag 23 september loop je een dag mee met de minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, Sigrid Kaag. Je maakt dan deel uit van de officiële Nederlandse delegatie!

Kortom, een unieke kans om klimaat nog meer onder de aandacht te brengen, het hoofdkantoor van de Verenigde Naties van binnen te zien en een dag in het leven van een diplomaat en minister mee te maken.

Wat moet je kunnen?

Je communiceert sterk en kunt de Nederlandse scholieren uitstekend vertegenwoordigen. Je weet wat er leeft en je houdt je al actief bezig met klimaat. Je laat je stem horen en je draait je hand er niet voor om dit te doen op sociale media, in vlogs en in real life.

En, je bent klaar om deze internationale uitdaging aan te gaan!

Wil je mee?

Ben je geïnteresseerd om mee te gaan? Maak dan een filmpje van jezelf van maximaal 2 minuten. Overtuig ons in dit filmpje ervan dat jij dé scholier bent die wij zoeken. Vertel ons waarom jij het beste de stem van de Nederlandse scholieren kan vertegenwoordigen en wat jij nu al doet voor het klimaat. Stuur het filmpje uiterlijk tot en met zondag 11 augustus via een WeTransfer link naar DMM-SE@minbuza.nl. In de week van 12 augustus zullen we de beste kandidaten uitnodigen voor een gesprek.

Let op! Wij zorgen er natuurlijk voor dat je goed voorbereid op pad gaat. Ook word je in New York steeds begeleid. Maar we hebben wel de toestemming van je ouders of verzorgers nodig. Ook is het belangrijk dat jouw school het goed vindt dat je meegaat naar New York. Lees daarom de aanvullende voorwaarden.