WK zwemmen: handige info voor reizigers naar Korea

Reist u binnenkort naar Korea, voor vakantie of voor het WK zwemmen in Gwangju en Yeosu? Bereid uw reis goed voor. Lees het reisadvies en neem de tweetalige kaartjes mee!

Brug over baai
Yeosu

[An-nyong-ha-sé-yo] oftewel goedendag!

Ik ben verheugd dat we de komende weken zoveel Nederlandse sporters en supporters mogen verwelkomen in Zuid-Korea. Koreanen zijn gek op sport en het land bruist in aanloop naar wat ongemeen spannende FINA World Championships beloven te worden. Ik vertrouw er dan ook op dat alle Nederlandse sporters en supporters een geweldige tijd hebben hier.

Tweetalig kaartje met informatie en telefoonnummers

Om bij te dragen aan een mooie en veilige reis hebben we een tweetalig kaartje voor u ontwikkeld. Het kaartje helpt u om zonodig snel(ler) uw hotel, de ambassade of het politiebureau te bereiken. Uitgeknipt past het kaartje in uw broekzak of portemonnee. Veel Koreanen spreken nauwelijks Engels, maar zullen erg hun best doen om u te begrijpen en te helpen.

Ook vindt u op het kaartje het telefoonnummer waarop de Nederlandse ambassade in Seoul te bereiken is. U kunt de ambassade direct bellen, of via het 24/7 BZ contactcenter.

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie in Zuid-Korea

Een goede reis!

Ik wens u alvast een goede reis en tot ziens in Gwangju en Yeosu. En voor alle sporters: heel veel succes bij de komende wedstrijden!

Lody Embrechts,
ambassadeur