Consulair team Parijs bezoekt Nantes op 2 en 3 oktober 2019

Het consulair team van de Nederlandse ambassade in Parijs bezoekt Nantes op 2 en 3 oktober 2019. U kunt op die dagen een Nederlands paspoort of ID-kaart aanvragen. Bij afspraken wordt voorrang gegeven aan ouderen en mindervaliden.

Het MVA is in eerste instantie bedoeld voor Nederlanders die in Frankrijk wonen en wegens medische beperkingen niet naar de ambassade in Parijs kunnen komen. U mag echter ook een verzoek indienen, waarin u aangeeft waarom u voor deze dienst in aanmerking wilt komen. De ambassade bepaalt op basis van de capaciteit en het aantal aanmeldingen hoeveel personen uit de tweede categorie in aanmerking komen.

Consulaire producten

Tijdens uw bezoek aan Nantes is er ook gelegenheid om twee kosteloze consulaire producten op te halen. Haal bijvoorbeeld uw DigiD-activeringscode af (uiteraard na zelf eerst de nodige formaliteiten te hebben doorlopen op de website www.digid.nl). Of laat uw bewijs van in leven zijn stempelen en ondertekenen. Wilt u hiervoor in aanmerking komen? Geef dit dan aan bij uw aanmelding.

Aanmelden

Wilt u gebruik maken van deze dienstverlening? Stuur dan vóór 1 september 2019 uw aanvraag naar PAR-CA@minbuza.nl. Stuur de volgende documenten mee:

  • een medische verklaring van uw behandeld arts, en/ofu
  • w persoonlijke motivering, en
  • een kopie van uw paspoort(en) of identiteitskaart

Uiterlijk 10 september 2019 ontvangt u een reactie. U weet dan of u in aanmerking komt voor het indienen van uw aanvraag in Nantes en u ontvangt ook de informatie over waar en wanneer u precies wordt verwacht.

Benodigde documenten

Maak voor uw persoonlijke checklist via pagina Paspoort of ID-kaart aanvragen als u in Frankrijk woont.

Pasfoto's

De pasfoto in een paspoort of identiteitskaart moet voldoen aan een aantal eisen. Ga voor meer informatie naar Pasfoto voor paspoort of ID-kaart in Frankrijk.

Betaling

U dient vooraf te betalen. Het bedrag en de betaalgegevens ontvangt u met de emailbevestiging van uw afspraak. De prijzen van paspoorten en ID-kaarten kunt u ook bekijken op het overzicht met de consulaire tarieven.