New Zealand Electronic Travel Authority verplicht vanaf 1 oktober 2019

Vanaf 1 oktober 2019 moeten bezoekers en transitpassagiers uit Nederland beschikken over een NZeTA (New Zealand Electronic Travel Authority) voordat ze naar Nieuw-Zeeland reizen.

Wat is de NZeTA?

De NZeTA is een nieuwe grensbeveiligingsmaatregel die door de regering van Nieuw-Zeeland op 1 oktober 2019 wordt ingevoerd. Sommige reizigers die in aanmerking komen om zonder visum naar Nieuw-Zeeland te reizen, moeten nu een NZeTA hebben voordat ze naar Nieuw-Zeeland reizen. Dit is van toepassing op reizigers uit Nederland.

De NZeTA is geen visum en garandeert geen toegang tot Nieuw-Zeeland. Bij aankomst in Nieuw-Zeeland moeten reizigers nog steeds aan alle bestaande toegangseisen voldoen, zoals een doorreissticket, een bonafide bezoeker zijn en in goede gezondheid verkeren.

Wie heeft een NZeTA nodig?

U bent verplicht om een ​​NZeTA aan te vragen voordat u naar Nieuw-Zeeland reist, als u:

  • Reist met een paspoort vanuit een land met visumvrijstelling voor Nieuw Zeeland
  • Een permanente inwoner van Australië bent
  • Een cruisepassagier bent, ongeacht de nationaliteit

Hebben reizigers uit Nederland een NZeTA nodig?

Ja, Nederland is een land met visumvrijstelling voor Nieuw Zeeland en daarom hebben bezoekers en doorreispassagiers uit Nederland een NZeTA nodig voordat ze naar Nieuw-Zeeland reizen.

Wie heeft geen NZeTA nodig?

Reizigers met de Nieuw-Zeelandse en/of Australische nationaliteit en reizigers die in het bezit zijn van een geldig Nieuw-Zeelands visum, hebben geen NZeTA nodig.

International Visitor Conservation and Tourism Levy

De International Visitor Conservation and Tourism Levy (IVL) is een manier voor de reiziger om rechtstreeks bij te dragen aan de toeristische infrastructuur die zij gebruiken en om de natuurlijke omgeving te helpen beschermen in Nieuw-Zeeland. De meeste bezoekers moeten ook de IVL betalen. Dit wordt betaald op hetzelfde moment dat u uw NZeTA aanvraagt.

Wat zijn de kosten voor de NZeTA en IVL?

  • NZ$9 voor NZeTA-aanvragen via de mobiele app
  • NZ$12 voor NZeTA-aanvragen via het websiteformulier
  • De IVL kost NZ$35 voor elke persoon die naar Nieuw-Zeeland reist en wordt in dezelfde transactie als de NZeTA in rekening gebracht.

Waar vindt u meer informatie?

Voor meer information over de NzeTA en IVL en informatie over het aanvraagproces klik hier