Ambassade paraat voor Oranjesupporters

Net als tijdens de groepsfase van het WK voetbal vrouwen, is een mobiel team van de Nederlandse ambassade in Parijs bij de wedstrijd van Oranje op dinsdag in Rennes. Daardoor kunnen zij hulp ter plaatse bieden voor Nederlandse Oranjefans die in problemen komen.

Vlak voor de wedstrijd Nederland-Canada

Het ambassadeteam reisde al eerder met de Oranjefans mee naar Le Havre, Valenciennes en Rheims. Daar troffen zij duizenden supporters. Afgelopen zaterdag waren zo’n 15.000 Nederlanders aanwezig bij de wedstrijd tegen Kameroen. Ondanks die grote aantallen supporters bleef het gelukkig rustig, en meldden zich geen Nederlanders met problemen.

Donderdagavond was naast het consulaire team ook ambassadeur Pieter de Gooijer bij de wedstrijd aanwezig. Hij zag samen met minister Bruins voor Medische Zorg en Sport de Oranjeleeuwinnen met 2-1 winnen van Canada.

Dinsdag voetbalt het Nederlands elftal in de achtste finales tegen Japan. Omdat de KNVB opnieuw zo’n 1.500 tot 2.000 supporters verwacht. zijn ook daar enkele medewerkers van de ambassade aanwezig, zodat ze als dat nodig is snel aanwezig kunnen zijn.

Paspoort kwijt? Portemonnee gestolen? Nederlanders die in de problemen komen, kunnen bellen met het 24/7 contact center van Buitenlandse Zaken via +31 247 247 247. Daar is bekend waar het mobiele team zich bevindt.