Succesvolle editie Seawork International

Van 11 tot en met 13 juni vond voor de 22ste  keer de jaarlijkse handelsbeurs Seawork International plaats in Southampton. Deze internationale beurs richt zich op de “commercial marine and work boats” markt in de breedste zin van het woord en wordt gezien als een van belangrijkste binnen de sector. Het gaat op Seawork eigenlijk om alles wat ‘op, onder, aan en rond een boot’ zit. Van grote scheepswerven (zoals het Nederlandse bedrijf Damen) tot aan bedrijven gespecialiseerd in motoren, navigatiesystemen, cabine inrichting, ruitenwissers, stoelen, deuren, kabels, reddingsvesten, personeel etc.

Seawork 2019

Nederland was goed vertegenwoordigd op deze editie van Seawork. Naast ruim 20 standhouders waren daarnaast veel vertegenwoordigers en agenten uit Nederland overgekomen om deze dagen zaken te doen en hun internationale netwerk te onderhouden. Overal waar je liep hoorde je Nederlands! Het Verenigd Koninkrijk is en blijft een belangrijke markt voor Nederlandse bedrijven, mede ook door het grote aantal havens dat er zijn. De ambassade bezocht de stands van alle Nederlands bedrijven om met hen te spreken over hun ervaringen over zakendoen in het VK en hoe de ambassade hen hier eventueel verder bij zou kunnen ondersteunen.

Voor meer informatie over deze beurs en deelname aan de beurs volgend jaar kunt u opnemen met Matthijs Houët van het Economisch Team van de ambassade. Voor meer informatie over de wijdere Maritieme sector in het VK en de kansen die hier liggen, kunt u mailen met Marjolein Bouwers van het Netherlands Business Support Office in Manchester.