Britse Influentials op het gebied van E-Mobility bezoeken Nederland

Electrische bus

Oplaad station

Van 13 tot en met 15 mei bezochten 10 Britse E-Mobility experts Nederland in het kader van het Influentials Programma. De Britse deelnemers van verschillende brancheorganisaties en (lokale) overheden bezochten deze drie dagen verschillende projecten op het gebied van Elektrisch Vervoer (EV) om op die manier in contact te komen met de Nederlandse kennis en expertise.

Tijdens het welkomstdiner op maandag 13 mei kregen zij presentaties van vertegenwoordigers van het Ministerie van I&W, vereniging DOET en EVConsult.

De volgende morgen begon bij We Drive Solar in de Utrechtse wijk Lombok waar zij vervolgens ook een presentatie kregen van Elaad. Met een tussenstop bij een Fastned laadstation ging de reis verder naar Brabant: VDL, Heliox en het busstation in Eindhoven met elektrische bussen.

Na een inspirerende spreker van Lightyear werd de dag afgesloten met een netwerkdiner waarbij verschillende Nederlandse bedrijven en organisaties aanwezig waren. De derde dag bezocht de groep NXP op de High Tech Campus in Eindhoven, 2getthere in Capelle aan den IJssel, eViolin  en de gemeente Rotterdam waarna het bezoek tot zijn eind kwam met een receptie in hotel New York in Rotterdam.

De follow up van het bezoek is – in samenwerking met de enthousiaste groep deelnemers -  op dit moment al in volle gang.

Wilt u meer weten over dit bezoek, of bent u een Nederlands bedrijf werkzaam in de EV sector en wilt u informatie over de kansen op de Britse markt dan kunt u contact opnemen met Matthijs Houët van het economisch team van de Ambassade.

EV Influantials reis

Elektrische bus