Israëlische Fintech en Cybersecurity bedrijven gescout voor startupbootcamp Amsterdam

Het Israeli-Dutch Innovation Center (IDIC) heeft in samenwerking met Startupbootcamp Fintech & Cybersecurity (SBC) veelbelovende startups gescout in Israël. De Israëlische start-ups kregen op 22 mei de kans om hun ideeën met Nederland te delen en de Nederlandse delegatie heeft kennis opgedaan op het gebied van Fintech en Cybersecurity.

Mannen achter laptop en wereldbol met netwerk

De Nederlandse delegatie bestond uit pensioenfondsen, banken en verzekeraars. Missie van de delegaties is het scouten van Israëlische FinTech, InsurTech en Cybersecurity start-ups voor SBC en haar zakelijke partners. De delegatie was naar Israël gehaald door Racheli Kreisberg (Innovatie Attaché van het IDIC en werkzaam op de ambassade in Tel Aviv), in samenwerking met SBC.

Het programma bestond uit een bezoek aan The Floor, een Global Fintech Innovation Center. Vervolgens vond er een paneldiscussie plaats met Israëlische venture capitalists en Fintech experts. Daarna vertrok de delegatie naar het Innovation Lab TLV van Citibank en kregen de Israëlische start-ups de kans om hun innovatieve ideeën te pitchen. Aansluitend werd een bezoek gebracht aan Start-up Nation Central (SNC). SNC verbindt bedrijven en overheden met start-ups.

Al met al was de kruisbestuiving van ideeën en kennis zeer geslaagd. Bovendien was deze dag een zeer geschikte gelegenheid om te netwerken en zaken te doen. Hopelijk wordt er binnenkort een Israëlische start-up uitgenodigd voor de bootcamp in Amsterdam.