Eredoctoraat Louise Fresco verleend in Jeruzalem

Op 17 Juni 2019 wordt op de Hebrew University in Jeruzalem een eredoctoraat verleend aan prof. dr. ir. Louise Fresco. Fresco is een Nederlandse wetenschapper en voorzitter van Wageningen University & Research. De uitreiking wordt bijgewoond door de Nederlandse ambassadeur in Israël, Gilles Beschoor Plug.

Portret Louise Fresco

Aan prof. Fresco wordt maandag 17 juni 'Doctor Philosophia Honoris Causa' uitgereikt. Dit is de hoogst mogelijke onderscheiding van de Hebrew University in Jeruzalem. Dit eredoctoraat zal zij in ontvangst nemen als erkenning voor haar pionierswerk, om duurzame oplossingen te bedenken voor de voedselproblematiek waar de wereld vandaag de dag mee worstelt. Het eredoctoraat zal uitgereikt worden door de president van de universiteit, prof. Asher Cohen en de rector, prof. Barak Medina.

Prof. Fresco haar werk staat in lijn met de missie van de Hebrew University’s Robert H. Smith Faculty of Agriculture, Food and Environment en heeft zich vertaald in onderzoekssamenwerking, gezamenlijke publicaties en uitwisseling van studenten.

Naast het ontvangen van haar eredoctoraat op de campus op 17 juni, zal Prof. Fresco op de conferentie 'FoodTech Nation 2019' van de Smith Faculty op 18 juni een toespraak 'The Future of Food' houden en zal ze ook een boom planten op deze campus in het kader van de 'UniversiTREE' ceremonie.

Over prof. dr. ir. Fresco

Prof. dr. ir. Fresco (1952) is behalve wetenschapper, bestuurder en schrijver, ook voorzitter van Wageningen University & Research.

Fresco heeft een indrukwekkend CV opgebouwd. Ze is behalve wetenschapper, bestuurder en schrijver, ook voorzitter van Wageningen University & Research. Fresco heeft een lange lijst met publicaties op haar naam staan, zowel in wetenschappelijke tijdschriften als in de populaire media. Ze schrijft een tweewekelijkse column in de NRC en wordt regelmatig gevraagd om deel te nemen aan nationale en internationale radioprogramma's en televisieprogramma's.