Staatsbezoek aan Ierland

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima brengen op uitnodiging van president Michael D. Higgins een staatsbezoek aan Ierland. Het bezoek vindt plaats van 12 tot en met 14 juni.

Staatsieportret Koning Willem Alexander en Koningin Maxima in marmeren zaal

De Koning en Koningin worden bij hun bezoek vergezeld door minister Blok van Buitenlandse Zaken. Minister Kaag voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking leidt tijdens het staatsbezoek een brede economische missie. Deze richt zich op kansen voor economische samenwerking op het gebied van maritieme infrastructuur en havenontwikkeling.

Belangrijke partners

Nederland en Ierland zijn belangrijke politieke partners van elkaar in de EU. Op economisch gebied is Ierland al jaren een van de sterkst groeiende economieën in Europa. Nederland is een belangrijke handelsbrug voor Ierland naar continentaal Europa. Ook hebben Nederland en Ierland vergelijkbare maatschappelijke uitdagingen, waarbij we van elkaar kunnen leren. Tot slot verdient de eeuwenoude culturele band tussen Nederland en Ierland aandacht.

Ontvangst Nederlanders in Ierland

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima maken op 13 juni kennis met leden van de Nederlandse gemeenschap. De ontvangst vindt plaats in King’s Inns. De Koning en Koningin begroeten de gasten en spreken met hen over hun werk en leven in Ierland.