Songfestival 2019: driedubbele winst in Tel Aviv

Duncan Laurence werd met zijn lied 'Arcade' de winnaar van het Eurovisie Songfestival 2019. Maar Nederland behaalde ook culturele en diplomatieke winst, volgens Sivan Ben Hamo en Janneke van Hemmen van de Nederlandse ambassade in Tel Aviv.

Jonge man met vrouw en man in pak

De ambassade in Tel Aviv stond Nederlanders in Israel zonodig consulair bij, en zette voor de finale nog 2 andere muzikale landgenoten in de spotlights. Natuurlijk was er ook nauw contact met de Nederlandse Eurovisie-delegatie.

‘We vonden het om meerdere redenen belangrijk om mee te doen aan dit festival' vertellen Sivan en haar collega Janneke. 'Ten eerste was het een mooie gelegenheid om Nederland en onze goede DJ’s onder de aandacht te brengen bij de 20.000 bezoekers. Ten tweede was het een uitgelezen kans om de EU, die veruit de belangrijkste economische en toeristische partner is van Israël, weer eens positief uit te lichten’.

Muzikanten op podium