Stemmen voor het Europees Parlement vanuit de VS

Op 23 mei 2019 kunt u als kiezer buiten Nederland stemmen voor het Europees Parlement. Hierbij vindt u belangrijke informatie voor het stemmen vanuit de Verenigde Staten.

Stemmen per post

Als u geregistreerd bent als kiezer buiten Nederland, krijgt u een briefstembewijs om te stemmen per post. Een briefstembewijs is een stempas voor kiezers buiten Nederland. Zorg ervoor dat u uw briefstembiljet tijdig en voldoende gefrankeerd verstuurt om te garanderen dat uw stem op tijd (vóór 23 mei, 15.00 uur) aankomt op de ambassade in Washington, D.C. (4200 Linnean Ave. NW, 20008). U kunt uw briefstem tot 23 mei, 15.00 uur ook afgeven op de Nederlandse ambassade.

Openbare vooropening oranje enveloppen en telling

In aanloop naar de verkiezingen voor het Europees Parlement houdt het briefstembureau Washington, D.C. een openbaar toegankelijke zitting in de Nederlandse ambassade. Dit betreft de openbare vooropening van de retourenveloppen op 22 mei 2019 vanaf 14:00 uur in het auditorium van de ambassade. Op donderdag 23 mei vanaf 15.00 uur lokale tijd zijn Nederlanders welkom om het telproces bij te wonen op de ambassade in Washington. Vooraf aanmelden is niet nodig. Geïnteresseerden kunnen zich met een geldig identiteitsbewijs bij de receptie van de ambassade melden.

Verdere informatie over het stemmen per briefstem, de benodigde documenten en de werkwijze van de briefstembureaus treft u onder: https://www.nederlandwereldwijd.nl/wonen-werken/stemmen-vanuit-het-buitenland/stemmen-voor-europees-parlement-vanuit-buitenland

Vragen?

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met de Gemeente Den Haag via +31 70 353 4400 of met het ministerie van Buitenlandse Zaken via +31 247 247 247.