Stemmen voor de Europese Verkiezingen

Op 23 mei 2019 kunt u als kiezer buiten Nederland weer stemmen. U brengt uw stem uit tijdens de verkiezingen voor de leden van het Europees Parlement. U stemt met een briefstembewijs of een kiezerspas.

Retourenveloppen_23-05-19_BIS
©ZMA Madrid

Om te kunnen stemmen, kunt u uw briefstem aan het op de retourenvelop aangegeven adres sturen. Zorg ervoor dat u uw briefstembiljet tijdig en voldoende gefrankeerd verstuurt om te garanderen dat uw stem op tijd (vóór 23 mei, 15.00 uur lokale tijd) aankomt op de ambassade in Madrid, Paseo de la Castellana 259-D, Torre Espacio – piso 36, 28046 Madrid. U kunt uw briefstembiljet ook tot 23 mei vóór 15.00 uur lokale tijd afgeven op de Nederlandse ambassade!

Vanaf maandag 20 mei 2019 om 10.30 uur begint de vooropening van de retourenveloppen. Op 23 mei vanaf 09.00 uur lokale tijd zijn Nederlanders zijn welkom om de vooropening retourenveloppen en het telproces bij te wonen op de ambassade Madrid. Bent u hierin geïnteresseerd, meldt u zich dan eerst aan bij de ambassade, via mad-ca@minbuza.nl.

Verdere informatie over het stemmen per briefstem, de benodigde documenten en de werkwijze van de briefstembureaus treft u onder: https://www.nederlandwereldwijd.nl/wonen-werken/stemmen-vanuit-het-buitenland/stemmen-voor-europees-parlement-vanuit-buitenland

Voor verdere vragen kunt u contact opnemen met de Gemeente Den Haag via +31 (0) 70 353 4400 of met Buitenlandse Zaken via +31 247 247 247.