Dodenherdenking in Orry-la-Ville

Op zaterdag 4 mei aanstaande vindt de jaarlijkse dodenherdenking plaats op het Nederlandse ereveld in Orry-la-Ville.

De plechtigheid wordt zoals ieder jaar georganiseerd en begeleid door de Nederlandse ambassade, met ondersteuning van de gemeente Orry-la-Ville, en zal worden bijgewoond door Franse regionale en lokale autoriteiten, Franse oud-strijders en Franse en Nederlandse burgers. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door een ensemble van de Fanfare van het Korps Nationale Reserve uit Nederland.

De herdenkingsceremonie op het ereveld duurt ongeveer anderhalf uur en het programma is als volgt (onder voorbehoud):

•    13.30 ontvangst genodigden
•    14.00 aanvang ceremonie
-    toespraak ambassadeur
-    één minuut stilte, gevolgd door volksliederen
-    voordracht van gedichten
-    kransleggingen
-    tekenen van het bezoekersregister
-    afsluiting
•    vin d’honneur

Ook vermeldenswaard is dat de gemeente Orry-la-Ville een zusterband heeft met de Nederlandse gemeente Kapelle in de provincie Zeeland, alwaar zich een Frans militair ereveld bevindt. Als uiting van die band organiseert de stichting Kap’Orry een Nederlandse week in Orry-la-Ville, die van 27 april t/m 5 mei duurt en start met een fietstocht op zaterdag 27 april.

Video

Hier kunt u de ceremonie, gehouden in 2018, online bekijken: https://youtu.be/dg2Cf2N4GkA

Praktische informatie

Het ereveld bevindt zich op het grondgebied van de gemeente Orry-la-Ville en is gelegen langs de departementale weg D1017 tussen de dorpen La Chapelle-en-Serval en Pontarmé. Indien u wilt deelnemen, of voor aanvullende informatie, kunt u contact met ons opnemen via E: par-defat@minbuza.nl  of T: +33140623342.

Coördinaten

49° 8' 34.0152'' N / 002° 32' 25.1664'' E
+49.142782 / +002.540324