Uitnodiging Nationale Dodenherdenking in Oslo

Tijdens de Nederlandse Nationale Herdenking op 4 mei staan we om 20.00 uur stil bij Nederlandse slachtoffers die sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog in oorlogssituaties en bij vredesoperaties zijn omgekomen.

In Noorwegen vindt deze herdenking zoals ieder jaar plaats bij het Nederlandse monument op de begraafplaats “Vestre Gravlund”, Sørkedalsveien 66 te Oslo (ingang bij de rotonde bij het medisch centrum Volvat).

Het thema van het Nationaal Comité 4 en 5 mei in 2019: “In vrijheid kiezen

Graag nodig ik u, uw gezin en geïnteresseerde kennissen uit om deze herdenking op zaterdag 4 mei 2019 bij te wonen. De aanwezigheid van kinderen bij de plechtigheid versterkt, naast het gedenken, ook de blik op de toekomst die zo van belang is voor de vrijheid.

U wordt verzocht om uiterlijk 19.45 uur op Vestre Gravlund aanwezig te zijn.

Programma Dodenherdenking
19.45 uur      Belangstellenden stellen zich op voor het monument
19.55 uur Toespraak Ambassadeur van het Koninkrijk der Nederlanden
19.59 uur Signaal Taptoe
20.00 uur Twee minuten stilte
20.02 uur Het Wilhelmus
20.05 uur Kranslegging door de Ambassadeur, de Defensie Attaché en de vertegenwoordiger van de Nederlandse Gemeenschap in Oslo;  aansluitend rondgang en bloemlegging door de Ambassadeur en echtgenote gevolgd door de aanwezige belangstellenden.

In verband met de renovatie van de Residentie kan er dit jaar helaas geen koffie worden aangeboden na afloop van de ceremonie.

Uw aanwezigheid bij deze plechtigheid stel ik zeer op prijs.

de Ambassadeur,
Tom van Oorschot

De Gevallen Man