Consulair team bezoekt voor aanvraag reisdocumenten de regio Canarische eilanden: "Inschrijving open t/m maandag 29 april 2019"

Woont u op de  Canarische eilanden en heeft u een nieuw reisdocument nodig (Paspoort of Nederlandse Identiteitskaart (NIK))? Dan is de volgende informatie voor u van belang:

Het consulair team van de Nederlandse ambassade te Madrid bezoekt op 7, 8 en 9 mei de Canarische eilanden om Nederlanders in de gelegenheid te stellen om onder bepaalde voorwaarden een aanvraag in te dienen voor een paspoort en/of identiteitskaart.

Deze mogelijkheid is in principe bedoeld voor Nederlanders die gedurende een lange periode niet in staat zijn naar Madrid te reizen. Ook mogen Nederlanders, die door andere omstandigheden de reis naar Madrid niet kunnen ondernemen, contact opnemen met de ambassade. U kunt uw interesse kenbaar maken door een e-mailbericht naar de consulaire afdeling te sturen.

Indien het aantal geïnteresseerden hoger is dan het aantal mensen dat geholpen kan worden, dan zal het consulaire team een selectie moeten maken. In dit geval kan er alsnog om een medische verklaring worden gevraagd.

U kunt u opgeven tot 24 april ("Inschrijving open t/m maandag 29 april 2019"), en u krijgt daarna z.s.m. een bericht waarin wordt aangegeven of u in aanmerking komt en waar & wanneer u wordt verwacht. Ook krijgt u informatie voor de overmaking van de verschuldigde leges. Deze kunnen namelijk niet ter plekke worden voldaan.

In verband met de extra inzet die deze dienstverlening van de ambassademedewerkers vergt, verzoeken wij u tenslotte om zich te beperken tot dit ene e-mailbericht en verdere informatie van de ambassade af te wachten. Dank voor uw begrip.

Voor uw informatie: het is eveneens mogelijk om op afspraak een aanvraag in te dienen in de aankomsthal op Schiphol dan wel bij diverse Nederlandse (grens)gemeenten.

Als u met aantoonbare medische redenen niet kunt reizen, dan kunt u er ook voor kiezen een verzoek in te dienen voor een Nederlandse Identiteitskaart op afstand/per post. Hiervoor kunt u per e-mail een aanvraag indienen.

Informatie over verschil paspoort/identiteitskaart:

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/paspoort-en-identiteitskaart/vraag-en-antwoord/wat-is-het-verschil-tussen-een-paspoort-en-een-identiteitskaart

Travel_jour
©Wikimedia Commons