Ambassade Madrid zoekt een tijdelijke medewerker (m/v) voor een fulltime functie buitendienstmedewerker Bureau Sociale Zaken (BSZ), schaal 8.

De geschikte kandidaat (m/v) krijgt een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd en/of vervanging aangeboden (maximaal 15 maanden) met proeftijd van 2 maanden. De werkweek bedraagt 37,5 uur per week van maandag t/m vrijdag. De functie is ingedeeld in loonschaal 8.

De sluitingstermijn voor ontvangst van de sollicitatiebrieven met CV is bepaald op 26 februari 2019. Solliciteer vóór 27 februari 2019 ter attentie van Attaché Maarten van Zeben door een sollicitatiebrief en CV te sturen naar e-mailadres mad-vacatures@minbuza.nl. Voor aanvullende informatie is Maarten van Zeben te bereiken op telefoonnummer +31 6 5160 3291.

Aanvang werkzaamheden is voorzien op 1 juli 2019.

Hieronder volgt een korte beschrijving van de functie en de voorwaarden waaraan de kandidaat (m/v) moet voldoen. Deze beschrijving is alleen in de Nederlandse taal opgesteld, omdat goede kennis van het Nederlands zowel mondeling als schriftelijk één van de vereisten is voor de vacante functies.

De sluitingstermijn voor ontvangst van de sollicitatiebrieven met CV is bepaald op 26 februari 2019. Solliciteer vóór 27 februari 2019 ter attentie van Attaché Maarten van Zeben door een sollicitatiebrief en CV te sturen naar e-mailadres mad-vacatures@minbuza.nl. Voor aanvullende informatie is Maarten van Zeben te bereiken op telefoonnummer +31 6 5160 3291.

Jouw werkomgeving

Ruim 315.000 SVB-klanten wonen in het buitenland waarvan ongeveer 49.000 klanten in Spanje. Daarom heeft de SVB een Bureau Sociale Zaken in Spanje dat onderdeel uitmaakt van de Nederlandse ambassade te Madrid: een middelgrote post met ruim 30 medewerkers. Het Bureau Sociale Zaken Spanje bestaat uit een zelfsturend team van vier lokale medewerkers en een Attaché die ca. drie dagen per maand fysiek aanwezig is op de ambassade. Twee medewerkers van de Binnendienst geven voorlichting en advies over het Nederlandse sociale zekerheidsstelsel aan personen die in Spanje wonen of verblijven en twee medewerkers van de Buitendienst verrichten handhavingsonderzoeken in heel Spanje.

Wat ga je doen?

De buitendienstmedewerker houdt zich in teamverband bezig met het verrichten van controles en verificaties van gerechtigden die wonen in Spanje en een Nederlandse uitkering ontvangen. Vanuit de standplaats Madrid worden ter plekke rechtsgegevens verzameld. Dit betreffen niet uitsluitend de SVB regelingen als AOW, ANW en AKW, maar incidenteel ook regelingen van andere deelnemende ketenpartners zoals bijvoorbeeld het UWV. De medewerker onderhoudt ten behoeve van de controles en verificaties contacten met nationale, regionale en lokale administratieve organen, lokale autoriteiten, zusterinstellingen en andere betrokkenen. Het betreft een fulltime functie voor 37,5 uur per week. De medewerker verricht ca. vier dagen per maand veldwerk op diverse locaties in Spanje waarbij huisbezoeken afgelegd worden bij personen die een uitkering ontvangen van de Sociale Verzekeringsbank. De overige tijd is hij/zij op kantoor in Madrid om dossieronderzoek te verrichten en na afloop van de huisbezoeken de rapportages op te stellen en deze over te dragen aan de afdeling Handhaving van de SVB.

Wie zoeken we?

Je bent fulltime beschikbaar vanaf juli 2019 tot september 2020 om één van de huidige buitendienstmedewerkers tijdelijk te vervangen tijdens diens verlof.

Je beschikt over een HBO werk- en denkniveau. Bij voorkeur heb je ervaring met controles en verificaties in het kader van sociale zekerheid en beschik je over kennis van zowel de Nederlandse als Spaanse sociale verzekeringswetgeving in een internationale context. Voor de functie is een geldig rijbewijs en goede rijvaardigheid onontbeerlijk alsmede een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Spaanse taal. Je bent representatief en tactvol in je optreden, staat stevig in je schoenen en hebt een ruime dosis incasseringsvermogen. Je werkt secuur, aangezien de onderzoeken die je verricht, tijdig en correct uitgevoerd dienen te worden zodat de rechtmatigheid van een uitkering door de verschillende uitvoeringsinstanties vastgesteld kan worden. Je handelt binnen de werkinstructies en beleidsregels van de SVB en legt verantwoording af aan de Attaché voor Sociale Zaken. Naast integriteit staan collegialiteit en samenwerken hoog bij je in het vaandel, maar er wordt tevens een grote mate van zelfstandigheid van je verwacht.

De belangrijkste kerncompetentie is integriteit. Daarnaast zijn de volgende competenties nodig voor het vervullen van deze functie: samenwerken, verandervermogen, flexibiliteit, schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid, plannen en organiseren, informatieanalyse en optreden. 

Wat bieden wij?

Op de arbeidsovereenkomst is de Rechtspositieregeling Lokaal Indienstgenomen Werknemers 2005 (Rrlok2005), vastgesteld door de Minister van Buitenlandse Zaken alsmede de daarop betrekking hebbende postuitwerking voor Spanje (Puw) van toepassing. De functie is ingedeeld in loonschaal 8, startend vanaf loonnummer 0. Minimum maandsalaris € 3.126 bruto, afhankelijk van kennis en ervaring.