Aanvraag reisdocumenten: bezoeken consulair team Perth, Brisbane en Melbourne in 2019

Nederlanders die niet in staat zijn om in Sydney een reisdocument aan te vragen, kunnen in aanmerking komen om dichter bij huis een aanvraag te doen. In 2019 reist het consulaire team van het Consulaat-Generaal naar verschillende Australische steden om ter plaatse de aanvragen aan te nemen.

Paspoortaanvragen in Australië moeten normaal gesproken op afspraak worden ingediend bij het Nederlandse Consulaat-Generaal in Sydney. Bent u niet in staat om naar Sydney af te reizen? Dan kunt u in aanmerking komen om in een van de andere steden een reisdocument (paspoort en/of identiteitskaart (NIK) aan te vragen.

Voorlopige planning

De voorlopige planning is:

Perth               25 en 26 juni

Melbourne      in de week van 16 september

Ongeveer 5 weken voordat het team arriveert in de regio, wordt de definitieve datum van het bezoek op de website bekendgemaakt.

Wie kan in aanmerking komen?

In principe kunnen Nederlanders die gedurende een lange periode niet in staat zijn naar Sydney te reizen, een reisdocument aanvragen op locatie. U moet dan met een medische verklaring kunnen aantonen dat u niet kunt reizen. Personen die niet in deze categorie vallen kunnen ook een gemotiveerd verzoek indienen. Valt u in deze 2e categorie, dan bepaalt het Consulaat-Generaal op basis van de capaciteit hoeveel personen uit deze categorie in aanmerking komen. Zonodig maakt de ambassade een selectie.

Wat moet u doen om in aanmerking te komen?

U hoeft nu nog niets te doen. In de volgende aankondiging op de website staan duidelijke instructies en een email-adres waar u uw verzoek naar toe kunt sturen. U voegt dan de documenten toe waaruit blijkt dat u aan de gestelde voorwaarden voldoet, en/of waarin u uw verzoek motiveert.

Ongeveer 2 weken voor het team arriveert in de regio, sluit de inschrijving.

U ontvangt van ons een bericht of u in aanmerking komt om in de regio een aanvraag voor een reisdocument in te dienen. In die e-mail leest u waar en wanneer u precies wordt verwacht.

De meeste klanten vinden de aankondigingen op de website en de informatie in onze e-mail duidelijk en voldoende. Mocht u nog vragen hebben, dan verzoeken wij u alleen gebruik te maken van de communicatiemomenten die we hierboven hebben aangegeven.

Reisdocument aanvragen op Schiphol en in Nederlandse grensgemeenten

Het is ook mogelijk om op afspraak een aanvraag voor een reisdocument in te dienen in de aankomsthal op Schiphol en bij diverse Nederlandse (grens)gemeenten.

Het consulaire team van het Consulaat-Generaal te Sydney.