Project van BAM in Hull van start

Onlangs heeft het Humber Hull Frontages-project van de Environment Agency het groene licht gekregen. Het gaat hier om een  project - ter waarde van 42 miljoen pond – dat een betere bescherming gaat bieden aan 113.000 woningen en bedrijven tegen overstromingen.

Werkzaamheden

De werkzaamheden omvatten onder andere de verbetering van reeds aanwezige waterkeringen, als de aanleg van nieuwe voorzieningen, waaronder een 7 kilometer lange getijde bescherming in de monding van de Humber.  Dit project bij Hull zal worden uitgevoerd door de Britse tak van de BAM – BAM Nuttall – in samenwerking met joint venture partner Mot MacDonald .

Hull en water

Hull ligt aan de Britse Noordzeekust. De stad ligt op de noordoever van de rivier de Humber en aan beide zijden van de rivier de Hull, die in de Humber uitmondt. De stad kent een lange geschiedenis van overstroming vanuit het Humber-estuarium. De meest recente overstroming was in december 2013, waarbij meer dan 260 gebouwen werden beschadigd.

Het verhogen van de waterkeringsmuren en taluds maakt het mogelijk om de gevolgen van klimaatverandering te beheersen en  de stad Hull en de Humber-regio in de komende jaren beter te beschermen tegen hoge waterstanden. Het project beoogt de veiligheid van Hull en omgeving als woon- en werkgebied zeker te stellen, zodat het zijn plaats behoudt als de oostelijke toegangspoort tot de Britse economie. 

Meer informatie

Meer informatie over dit project kunt u lezen in het officiële persbericht van de Environment Agency.

Als u vragen heeft over de mogelijkheden om zaken te doen in het VK kunt u ook altijd contact opnemen met het Economisch Team van de Ambassade.