Bericht aan bezoekers van de katholieke wereldjongerendagen van 14 t/m 27 januari te Panama

Hartelijk welkom in Panama. Om u een zo prettig en aangenaam mogelijk verblijf in Panama te bezorgen, heeft de ambassade wat nuttige informatie en tips op een rijtje gezet.

Meldt u aan bij de organisatie, via de officiele Nederlandse delegatie van jonge katholieken (www.jongkatholiek.nl/wjd). Leest u ook het laatste reisadvies dat voor Panama geldt: www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/panama en download de 24/7 BZ Reis app in Google Play of de App Store. U kunt zich dan ook aanmelden om updates van het reisadvies te ontvangen.

De lokale organisatie van de wereldjongerendagen heeft uitgebreide informatie in het engels op haar website staan (www.panama2019.pa/en/) wij raden u aan deze informatie voor vertrek te bestuderen. Gedurende de festiviteiten zal de organisatie vooral via app en de website communiceren. Ook is er een speciaal radiostation in de lucht. De organisatie van de wereldjongerendagen is voor alle vragen van 8u – 20u te bereiken via telefoonnummer: +507 238 1743.

Voor een zorgeloos verblijf raden wij u aan:

 • Een goede reisverzekering af te sluiten (en dit door te geven aan het thuisfront).
 • Kopie van uw paspoort te scannen en aan u zelf te mailen zodat u hier altijd bij kunt.
 • Een internationale stekker mee te nemen voor het opladen van mobiele apparatuur (110V).
 • Waardevolle sieraden en dure apparaten thuis te laten.
 • Het thuisfront te informeren dat internet- en telefoonverkeer regelmatig onmogelijk zal zijn. Zodoende hoeven zij zich geen zorgen te maken wanneer u gedurende een aantal dagen geen contact opneemt.
 • Uw gele vaccinatieboekje mee te nemen en indien noodzakelijk een medicijnenpaspoort op te vragen bij uw arts of apotheek om voorgeschreven medicijnen mee te kunnen nemen.
 • Kraanwater in Panama-stad is drinkbaar.
 • Voldoende zonnebrandcrème en anti-muggenspray (met deet) mee te nemen.

De ambassade is voor noodgevallen en reisdocumenten op de volgende manier te bereiken:
Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden te Panama-stad
Oceanía Business Plaza, Torre 1000, Piso 23,
Calle Isaac Hanono Missri, Punta Pacífica, Panama-stad.
Per telefoon op (+507) 280 6650 tijdens kantooruren en daarbuiten via: +31 247 247 247

Internet: www.nederlandwereldwijd.nl/landen/panama/ E-mail: pan-ca@minbuza.nl

Twitter: www.twitter.com/NLinPanama (@NLinPanama)

 • Gedurende de wereldjongerendagen zijn er extra medewerkers op de ambassade aanwezig om Nederlanders in nood te assisteren.
 • Nederlanders hebben geen visum nodig om Panama binnen te komen. U komt binnen op het internationale vliegveld Tocumen, te Panama-stad. Zorgt u ervoor dat u van te voren al uw verdere transport en accommodatie in Panama heeft geregeld.

Veraguas

Indien u tijdens de eerste week in Veraguas verblijft, houd er dan rekening mee dat niet alle moderne voorzieningen in het binnenland aanwezig zijn. Santiago de Veraguas is de grootste stad, met een ziekenhuis. De ambassade heeft een honorair consulaat in David, op ongeveer een uurtje rijden van Santiago. De adresgegevens van het consulaat zijn:

Edificio Tulipano, 2da oeste-F norte, David, Chiriqui E-mail: david@nlconsulate.com

Panama-stad

Vanaf 24 januari verplaatsen de wereldjongerendagen zich naar Panama-stad en zullen een groot beslag leggen op het openbare leven aldaar. Houdt u daarom tijdens het officiele WJD programma rekening met lange wachttijden, het warme klimaat en lange te voet af te leggen afstanden. In Panama-stad kunt u zich het beste per openbaar vervoer (metro, bussen, Uber, Cabify) verplaatsen.

 • Zorg dat u zich ‘s avonds niet alleen op straat begeeft en vermijdt de mindere wijken in de stad (Curundu, San Miguelito, Juan Diaz en de niet-toeristische gedeeltes van Casco Viejo).
 • Houdt tijdens de grootschalige festiviteiten in het weekend van 25 t/m 27 januari rekening met lange loopafstanden en wachttijden, zorg voor voldoende water en verplaats u het liefste per metro. Van de metrostations tot aan de evenementenlocaties: wijk niet van de looproutes af.
 • Volg de instructies van de lokale organisatie en politie altijd op.

Wij wensen u inspirerende wereldjongerendagen en een aangenaam verblijf in Panama toe.

www.nederlandwereldwijd.nl                                                                                    www.panama2019.pa/en