Córdoba (Argentinië): Vacature chief representative NBSO

Voor het toekomstige Netherlands Business Support Office (NBSO) te Córdoba in Argentinië is per 1 maart 2019 de functie van Chief Representative (CR) vacant.

In deze functie is de kerntaak het geven van voorlichting aan en begeleiding van individuele Nederlandse bedrijven die geïnteresseerd zijn in zaken doen in of met Argentinië. Daarvoor bouwt u een uitgebreid relatienetwerk op met lokale/regionale autoriteiten en bedrijfsorganisaties. U signaleert  zakelijke mogelijkheden en deelt deze via diverse kanalen met de doelgroep in Nederland.  U organiseert regelmatig promotionele activiteiten (Holland Branding) en bezoekprogramma's voor delegaties en handelsmissies en u informeert over relevante ontwikkelingen in Argentinië. U rapporteert rechtstreeks aan de NBSO-thuisbasis van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) in Den Haag en u werkt nauw samen met de Economische Afdeling van de ambassade in Buenos Aires. Ook bent u verantwoordelijk voor de resultaten en het beheer van het kantoor. U geeft leiding aan de Deputy Representative.

Profiel

U heeft een ondernemende geest en denkt vooral in kansen en mogelijkheden. U communiceert makkelijk met zowel MKB als met multinationals en u bent bekend met het belang van de topsectoren van Nederland. U bent enthousiast, een goede netwerker en gaat graag een nieuwe uitdaging aan. U heeft een pioniersgeest en bent een team player. U beschikt over een goed analytisch vermogen en bent bekwaam in schriftelijke rapportage.

Gevraagde competenties zijn: netwerken, resultaatgerichtheid, flexibiliteit, initiatief, plannen en organiseren, samenwerken, bestuurssensitiviteit en integriteit.

Functie-eisen

 • Een voltooide opleiding (wo / hbo) bij voorkeur in een economische richting;
 • Beheersing van de Nederlandse, Spaanse en Engelse taal op minimaal C1-niveau, zowel in woord als geschrift;
 • 5-7 jaar relevante ervaring gewenst, waarbij ervaring in Argentinië en de regio rond Córdoba een pré is;
 • Ervaring met de Argentijnse  (business) cultuur en affiniteit met internationalisering en internationale marketing. Daarnaast aantoonbare leidinggevende werkervaring in het bedrijfsleven;
 • Aantoonbare ervaring met het organiseren van bijeenkomsten en promotionele activiteiten;
 • Ervaring in het zakendoen in een internationale omgeving;
 • Algemene kennis van de Nederlandse economie en affiniteit met de Argentijnse economie;
 • Voldoende kennis van de meest recente versies van relevante computerprogramma’s en sociale media.

Werkzaamheden

Dienstverlening aan Nederlandse bedrijven

 • Het geven van voorlichting en begeleiding aan individuele Nederlandse bedrijven door o.a. het beantwoorden van handelsaanvragen en het uitvoeren van zakenpartnerscans;
 • Het organiseren van matchmakingprogramma's tijdens missies en het identificeren van kansen voor het Nederlandse bedrijfsleven;
 • Informatie verstrekken aan het Nederlandse bedrijfsleven en RVO over handels- en samenwerkingsmogelijkheden en het volgen van ontwikkelingen in het werkgebied.

Overige dienstverlening

 • Het geven van voorlichting en begeleiding aan het lokale bedrijfsleven in geval van concrete importbehoeftes uit Nederland;
 • Nauwe samenwerking met de rest van het economische netwerk (in Argentinië de Economische Afdeling van de ambassade en de Landbouwraad);
 • Sectorschetsen maken voor één of meerdere topsectoren. Relevante topsectoren voor de regio zijn onder meer Landbouw en voedselindustrie, Water, Logistiek en Hernieuwbare energie. Belangrijke thema’ s zijn onder andere water beheer, rivier- en delta managent/drainage, afvalwaterzuivering en drinkwatervoorziening, biomassa, water voor landbouwproductie/ irrigatie, wegen en multimodale transport systemen.
 • Reverse matchmaking voor strategische inkomende missies en in Argentinië bedrijven met interesse voor investeringen in Nederland identificeren.

Exportpromotionele activiteiten

 • Zelfstandig voorlichtingsbijeenkomsten, seminars en andere promotionele activiteiten organiseren;
 • Bezoekersprogramma's organiseren voor bedrijfsorganisaties;
 • Lokale bedrijven, instellingen en overheidsorganisaties voorzien van informatie over de Nederlandse economie.

Ondersteuning delegaties, missies en bezoekers

 • Verzorgen van bezoekprogramma’s voor economische missies van bewindslieden en hoge ambtelijke delegaties, alsook het assisteren bij de organisatie van economische missies van autoriteiten.

Netwerken

 • Het proactief opbouwen en onderhouden van een relatienetwerk in het werkgebied.

Exploitatie van het kantoor

 • In ruime zin verantwoordelijk voor een goede dagelijkse gang van zaken op het kantoor;
 • Verantwoordelijk voor het opstellen van de begroting van de uitgaven voor het komende jaar en het jaarlijks tijdig opstellen van een werkplan voor het kantoor, die zal worden opgenomen in het economisch werkplan van de ambassade in Buenos Aires.

Het NBSO

NBSO's zijn kantoren van RVO, speciaal opgericht om Nederlandse bedrijven ter plekke te ondersteunen bij hun activiteiten in het buitenland. Ze werken hierin nauw samen met ambassades en consulaten en de overige leden van het economische netwerk. RVO is eindverantwoordelijk voor het beheer en de exploitatie van de NBSO's.

Het te bestrijken gebied van het NBSO Córdoba zijn de centrale en noordelijke regios van Argentinië, inclusief de provincies Cordoba, Entre Rios, Santa Fe, Tucuman, Salta en Jujuy. De bezetting van het NBSO in Córdoba zal bestaan uit twee personen: een Chief Representative en een Deputy Representative.

Overig

Het betreft een fulltime aanstelling op grond van een arbeidsovereenkomst naar lokaal recht op basis van de arbeidsvoorwaarden zoals opgenomen in de Rechtpositieregeling lokaal indienstgenomen werknemers (Rrlok 2005) van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en de postuitwerking van de ambassade in Buenos Aires.

Een antecedentenonderzoek kan deel uitmaken van de selectieprocedure.

Contactpersonen

Voor aanvullende informatie kunt u zich richten tot:

-Roel Nieuwenkamp, Ambassadeur van de Nederlandse ambassade in Buenos Aires,
T: +54 11 4338 0085

en/of
 
-Dink de Vries, Coördinator NBSO's, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland,
T: +31 880421244

Solliciteren

Sollicitanten worden uitgenodigd vóór 01-02-2019 een motivatiebrief én CV te sturen aan nbso@rvo.nl. Onvolledige sollicitaties zullen niet in beschouwing worden genomen.