Universele verklaring van de liefde

Vandaag ondertekent minister Kaag de Universele Verklaring van de Liefde, gelanceerd door het Aidsfonds. Om aandacht te vragen voor het feit dat de strijd tegen aids nog niet voorbij is. Integendeel.

Tent van gekleurde condooms

Tent gemaakt van condooms van de Condomerie in Utrecht

Het aantal nieuwe hivinfecties stijgt in tientallen landen, en jaarlijks overlijden nog steeds bijna één miljoen mensen aan de gevolgen van aids. Nog vaak zijn uitsluiting, discriminatie en ongelijkheid hiervoor onderliggende oorzaken. De meest kwetsbare groepen worden het hardst getroffen, zoals homomannen, druggebruikers, sekswerkers. Voor jonge vrouwen is aids wereldwijd nog steeds doodsoorzaak nummer 1.

Nederland investeert in aidsbestrijding

Nederland blijft daarom investeren in aidsbestrijding, financieel en met diplomatie. Ons land maakt een uniek verschil door zich te richten op die kwetsbare groepen die vaak achterblijven. Zodat zij hun stem kunnen laten horen en toegang krijgen tot de juiste diensten en levensreddende medicijnen. Hiermee boeken wij goede resultaten voor het effectief terug dringen van deze epidemie.

Samenwerking

Dit doen wij niet alleen, maar samen met onze partners. Nederland werkt met en via ngo’s, VN-organisaties en het Global Fund to fight AIDS, Tuberculosis and Malaria. Ook werken wij samen met het bedrijfsleven en kennisinstituten. Elk van deze spelers heeft zijn eigen expertise en kracht. Samen vullen we elkaar aan en kunnen we veranderingen bewerkstelligen op zowel internationaal, nationaal en lokaal niveau.

Luid geluid

Door de Universele Verklaring van de Liefde te ondertekenen roepen wij iedereen op om in actie te komen in de strijd tegen hiv/aids. Samen maken we een luid geluid tegen uitsluiting en discriminatie.

Zie ook