Zestien dagen actie tegen vrouwengeweld

Het Binnenhof kleurt vanaf vanavond 16 dagen oranje als symbool tegen vrouwengeweld. Minister van Handel en Ontwikkelingssamenwerking Sigrid Kaag geeft dan samen met de Haagse burgemeester Pauline Krikke het startsein voor de VN-campagne Orange the World.

Sigrid Kaag en Pauline Krikke Orange the World

Burgemeester Pauline Krikke en minister Sigrid Kaag

Dit jaar vindt de Orange the World-campagne plaats van 25 november tot 10 december. Het ministerie van Buitenlandse Zaken sluit elk jaar aan bij deze internationale VN-campagne om mensen bewust te maken van de noodzaak om geweld tegen vrouwen en meisjes te beëindigen.

Resolutie tegen seksuele intimidatie

Op initiatief van Nederland en Frankrijk namen de Verenigde Naties vorige week in New York een resolutie aan die seksuele intimidatie voor het eerst erkent als vorm van geweld. Dit betekent dat vrouwen wereldwijd hun rechten nu effectiever kunnen opeisen bij overheden en daders ter verantwoording kunnen roepen.

Orange the Word - Binnenhof verlicht

Het Binnenhof kleurt 16 dagen oranje als symbool tegen vrouwengeweld

#Hearmetoo

Het thema van de campagne dit jaar is ‘Hear Me Too’: dit is een expliciete oproep om ruimte te geven aan vrouwen en meisjes die slachtoffer zijn geweest van (seksueel) geweld. Zij kunnen via deze campagne hun verhaal en ervaringen delen. Alleen door bewustwording en aandacht voor dit probleem kunnen we geweld tegen vrouwen een halt toeroepen. Je kunt deze verhalen lezen door de social-mediacampagne te volgen via #WeListenNL en het Twitter-account @NLWomensRights.