Stagiair(e) bij de Nederlandse ambassade in Tirana

De ambassade is op zoek naar een stagiair(e) voor de periode van februari tot en met juli 2019 (vijf / zes maanden).

Stageomschrijving

Je draait actief mee in de beleidsafdeling die verantwoordelijk is voor politieke, economische, culturele zaken en publieksdiplomatie. Te denken valt aan: het verrichten van beknopte onderzoeken naar uiteenlopende onderwerpen, het bijwonen van briefings en lezingen voor rapportage aan Den Haag, het beantwoorden van vragen van bedrijven en burgers en het ondersteunen van het organiseren van evenementen in het land. Je speelt een belangrijke rol in het uitvoeren van ons sociaal mediabeleid en het beheer van de website.

Werkomgeving

Tirana biedt een interessante en prettige werkomgeving. De stad kent veel mediterrane invloeden met milde winters en uitzonderlijk warme zomers en het aanbod aan restaurants en uitgaansgelegenheden is uitbundig te noemen. Je werkt in een klein, zeer gemotiveerd team in een land dat door zijn kandidaat-lidmaatschap van de EU op een keerpunt in zijn geschiedenis staat. Je werkt samen maar je hebt tevens een grote mate van zelfstandigheid.
 

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken voert een actief diversiteitsbeleid en zet in op een inclusieve organisatie. We doen dit door de verschillen van mensen optimaal in te zetten en te benutten. Door bij de samenstelling van teams en bij de aanname van nieuw talent te streven naar diversiteit in sekse, seksuele voorkeur, culturele achtergrond, leeftijd en dergelijke.

Profiel van de stagiair(e)

  • Je bent voor de periode van de stage toegelaten tot de masterfase van een universitaire opleiding.
  • Je hebt belangstelling voor internationale betrekkingen; affiniteit (aantoonbaar) met de Balkan is een voordeel;
  • Je hebt een uitstekende mondelinge en schriftelijke beheersing van het Nederlands en het Engels;
  • Je bent creatief en toont initiatief;
  • Je werkt goed in teamverband;
  • Je bent in staat je snel aan te passen aan een nieuwe werkomgeving;
  • Je hebt de Nederlandse nationaliteit.

Wat bieden wij

Is politiek jouw passie? Wil jij je inzetten voor het Nederlands belang in Albanië? Wil jij een tijdje in Tirana wonen en werken? Dan is dit jouw kans!

Voorwaarden en vergoedingen

Algemene voorwaarden en vergoedingen kun je vinden op deze site: https://www.werkenvoorinternationaleorganisaties.nl/stages/stages-bij-buitenlandse-zaken/vergoedingen-voor-stages-bij-buitenlandse-zaken

Meer weten en/of solliciteren

Geïnteresseerden kunnen hun sollicitatie (motivatie en CV) tot uiterlijk 1 november 2018 naar tir@minbuza.nl zenden, t.a.v. Petra Heylen.