Stage Online Communicatie op de Nederlandse Ambassade in Madrid

De Nederlandse Ambassade in Madrid is op zoek naar een fulltime stagiair(e) voor online communicatie. Startdatum 1 februari 2019 voor de duur van 6 maanden. 

  Vacaturetype

  Stage

  Naam organisatie

  Ministerie van Buitenlandse Zaken

  Standplaats

  Madrid

  Publicatiedatum

  4 oktober 2018

  Sluitingsdatum

  28 oktober 2018

Werkomgeving

De ambassade behartigt de Nederlandse belangen in Spanje. De kerntaken van de Nederlandse ambassade in Spanje liggen op het gebied van politiek, veiligheid, economie en handel, consulaire zaken, publieksvoorlichting, pers en cultuur. De ambassade rapporteert over de politieke en economische situatie in Spanje, volgt het Spaanse overheidsbeleid, draagt Nederlandse standpunten uit en is prioriteitspost op het gebied van publieksdiplomatie.
De ambassade onderhoudt een breed netwerk bij overheden en het maatschappelijk veld. Hoewel je formeel deel uit maakt van de Politieke Afdeling, zul je je in de praktijk voor alle afdelingen inzetten.

Stageomschrijving

Als stagiair(e) vorm je een belangrijk en integraal onderdeel van het team. Je coördineert de online communicatie en social media van de ambassade. Het opstellen van posts/publicaties voor Twitter en Facebook vormt een belangrijk onderdeel van je stage. Verder denk je actief mee over de (online) communicatie van de ambassade. Ook logistieke en andere praktische werkzaamheden behoren tot je mogelijke taken. De inhoudelijke invulling van je stage is voor een deel afhankelijk van je eigen inzet en ambities.

Profiel van de stagiair(e)

  • Je volgt een relevante studie op minimaal HBO-niveau (bijvoorbeeld communicatie, journalistiek) en hebt bij voorkeur je bachelor fase afgerond.
  • Je hebt affiniteit met social media en online communicatie. Ook heb je kennis van de mogelijkheden die social media bieden en weet deze te benutten.
  • Je hebt schrijftalent en je bent in staat informatie catchy en to the point te formuleren.
  • Je hebt ideeën over hoe we in Spanje publiciteit kunnen genereren voor thema’s die voor Nederland belangrijk zijn.
  • Je hebt belangstelling voor en bent op de hoogte van de Nederlandse, Spaanse en Europese politiek en je hebt gevoel voor institutionele belangen.
  • Je kunt goed het overzicht bewaren, hebt organisatorische vaardigheden en kunt snel schakelen.
  • Je bent ambitieus, proactief, secuur en energiek en je kunt, uiteraard na een inwerkperiode, zelfstandig werken en met deadlines omgaan. 
  • Je hebt goede beheersing van de Spaanse taal, bij voorkeur B2 niveau, zowel mondeling als schriftelijk.

Wat bieden wij?

Wij bieden een uitdagende stage met veel verantwoordelijkheden en afwisselende werkzaamheden in een leuk en dynamisch team. Je krijgt in zes maanden de kans om het reilen en zeilen op een middelgrote ambassade van dichtbij mee te maken. Kortom: Never a dull moment.

Voorwaarden en vergoedingen

In het stage reglement van het ministerie van Buitenlandse Zaken wordt als voorwaarde gesteld dat je de Nederlandse nationaliteit hebt en gedurende de gehele stageperiode als student staat ingeschreven bij een (Nederlandse) onderwijsinstelling. Voor meer informatie over voorwaarden en vergoedingen kun je vinden op deze site.

Meer weten en/of solliciteren

Ben je geïnteresseerd in deze stageplaats, stuur dan uiterlijk 28 oktober 2018 je motivatiebrief met CV naar mad-pa@minbuza.nl. Voor de kandidaten die we uitnodigen voor een Skype gesprek kan een schrijfopdracht onderdeel van de sollicitatieprocedure vormen. Heb je nog vragen, dan kun je ons bereiken via mad-pa@minbuza.nl of +34 91 353 7529.