Turks en Nederlands ontwerp schitteren tijdens Co-Design

Turkije is deze herfst twee maanden dé ontmoetingsplaats voor Nederlands en Turks design. Tussen 20 september en 20 november 2018 organiseert het Nederlandse consulaat-generaal in Istanbul een reeks activiteiten onder de noemer ‘Co-design; Desigining our livable cities together.'

Poster met typografie

Het programma omvat de twee grote designactiviteiten van 2018 in Turkije: de vierde Istanbul Design Biënnale (20 september – 4 November) en Turkey Design Week (16-18 november). Centraal thema van het programma is ‘Livable Cities’.

Co-design sessies

Het programma brengt designers, overheden, bedrijven en kennisinstellingen bijeen om samenwerkingsverbanden te verbeteren, nieuwe partnerschappen tussen Nederland en Turkije te smeden en de zichtbaarheid te vergroten van Dutch design en de Nederlandse aanpak in Turkije.

Het consulaat organiseert maar liefst 9 Dutch Co-Design sessies. Dit doen we samen met Turkse en Nederlandse partners, waaronder IKSV, WRISC Turkey, Circo (ClickNL), het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, Het Nieuwe Instituut, TU Delft, de gemeenten Amsterdam, Beyoglu en Şişli, Koc University KUAR, Dutch Cycling Embassy, Dutch Urban Approach, ETMK, ENTA, Turkey Design Week/Outwork, Atolye, BCSD Turkey en vele anderen.

Palais de Hollande

Tijdens de Biënnale wordt het consulaat, gevestigd in het Palais de Hollande in Istanbul, omgetoverd tot een Dutch Design Paviljoen. Te zien is een tentoonstelling rond het thema ‘WASTE: discarded, forgotten and rejected material’ met werken van diverse Nederlandse ontwerpers, waaronder Formafantasma en Christien Meindertsma.

Curator van de tentoonstelling is Jan Boelen, tevens de curator van de Design Biënnale. Lokale en internationale designers kunnen hun werken tonen in het Palais de Hollande op basis van selectie. Tijdens rondleidingen kunnen gasten dit paviljoen bezoeken.

Meer informatie of deelnemen

Wil je meer informatie of deelnemen aan één van de vele Co-Design activiteiten? Ga dan naar de Facebookpagina van het Nederlandse consulaat-generaal in Istanbul.