Vakantietip: zomerboek voor in de koffer

Voor de zonnige vakanties van 2018 geven medewerkers van Buitenlandse Zaken een paar leestips. Dit is het laatste deel van de miniserie.

In het buitenland zetten de medewerkers zich voortdurend in voor Nederland en Nederlanders. Persoonlijke inspiratiebronnen zijn daarbij de fascinatie voor de wereld, zoals voor andere culturen, voor ondernemen in landen of voor de wereldpolitiek. Vandaag een leestip van Vera Kuipers voor een reis naar:

De Verenigde Staten van Amerika

Zonsopgang in New York City

'Mijn tip is 'de Amerikaanse prinses' van Annejet van der Zijl. Daarin staat een veerkrachtige vrouw centraal. Een gewoon meisje dat prinses werd en verbonden was met de Oranjes. Een vrouw die na veel succes én verlies, telkens de moed vindt opnieuw te beginnen. Je krijgt een beeld van de Amerikaanse en de Europese geschiedenis tijdens de Victoriaanse tijd, de industriële revolutie en twee wereldoorlogen.'

Meer weten over wat Buitenlandse Zaken doet? Lees het e-zine 'Voor Nederland, wereldwijd' of kijk op de weblogs.

Zie ook