Vakantietip: zomerboek voor in de koffer

Voor de zonnige vakanties van 2018 geven medewerkers van Buitenlandse Zaken een paar leestips. Deel 3 van een miniserie.

In het buitenland zetten de medewerkers zich voortdurend in voor Nederland en Nederlanders. Persoonlijke inspiratiebronnen zijn daarbij de fascinatie voor de wereld, zoals voor andere culturen, voor ondernemen in landen of voor de wereldpolitiek. Vandaag een leestip van ambassadeur Margriet Leemhuis voor een reis naar:

Mexico

Mexico Popocatepétl vulkaan

Blik op de vulkaan Popocatépetl

'Het boek 'Under the Volcano van Malcolm Lowry'  speelt zich af op Dia de los Muertos en gaat over een aan alcohol verslaafde Britse ex-consul. Door zijn verslaving schreef Lowry maar 2 boeken. Dit boek is een  hoogtepunt in de literatuur en staat op de 11e plek van beste boeken van de 20e eeuw. Het boek werd ook verfilmd onder regie van John Huston, met fantastische rollen van Jacqueline Bisset en Albert Finney.'

Día de los Muertos (1-2 november), of te wel 'Dag van de Doden' is een Mexicaanse feestdag. Mexicanen herdenken op deze dag hun overleden dierbaren. Families trekken dan naar begraafplaatsen om op en rond de graven feest te vieren en te eten.

Meer weten over wat Buitenlandse Zaken doet? Lees het e-zine 'Voor Nederland, wereldwijd' of kijk op de weblogs.

Zie ook