'Embassies 4 You’, de pop-up ambassade op Sziget

Jaarlijks vindt in augustus één van de grootste muziekfestivals in Europa plaats; het Sziget-festival. Ook dit jaar worden ruim 500.000 bezoekers, waaronder ruim 14.000 Nederlanders, verwacht op het Óbuda-eiland in de Hongaarse hoofdstad Boedapest. Twee speciale festivaltreinen, de Sziget Express, en verschillende bussen zullen op het traject tussen Nederland en Hongarije worden ingezet.   

De pop-up ambassade 'E4U' (Embassies 4 You) op het Sziget festival in Boedapest is herkenbaar aan dit logo.

Hoewel de afgelopen jaren het festival zonder problemen verliep, zal er een speciale internationale pop-up ambassade op het festivalterrein aanwezig zijn. Naast Nederland wordt dit steunpunt ook bemand door vertegenwoordigers van Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Canada, Slovenië en Italië.

Consulaire helpdesk E4U

Komt u tijdens het Sziget Festival in Boedapest onverhoopt in de problemen? Dan kunt u voor praktische zaken terecht bij de pop-up ambassade, 'E4U' (Embassies 4 You). Dit steunpunt is van vrijdag 10 augustus tot en met dinsdag 14 augustus dagelijks geopend van 12:00 tot 19:00 uur op het Sziget festivalterrein (Óbuda-eiland) bij Csónakház (Hongaars voor “boothuis”).

E4U team 2017

Tips voor de Sziget festivalganger

  • Huur een kluisje op het eiland en stop daar je waardevolle spullen, zoals je reisdocument, in.
  • Neem een kopie van de reisdocument mee of zet een scan in je telefoon.
  • Sluit een goede reisverzekering af.
  • Schrijf je in voor de 24/7 BZ Informatieservice.
  • Zet het noodnummer van het ministerie van Buitenlandse Zaken in je telefoon: +31 247 247 247.
  • Paspoort of ID-kaart kwijt? Meldt je bij de E4U pop-up ambassade. Voor de terugreis naar Nederland heb je een geldig reisdocument nodig!
  • Bij de E4U balie op het festivalterrein kunnen Laissez Passers (nooddocumenten) uitgeschreven worden. Met een Laissez Passer kan je terug naar Nederland reizen. Dit document dient na terugkeer bij de gemeente in Nederland te worden ingeleverd. Je kan dan ook een nieuw reisdocument aanvragen. De kosten van een Laissez Passer is 15.400 HUF. Dit kan uitsluitend contant en gepast betaald worden.
  • Check dagelijks de “Lost & Found” balie. Veel van de verloren en/of gestolen documenten komen daar terecht. Ieder jaar krijgt de ambassade na afloop van het festival de gevonden voorwerpen toegezonden. Dat levert soms stapels bankpasjes, paspoorten en portemonnees op.
  • Kan je niet naar de E4U balie komen op Sziget? Bel dan met het BZ Contact Center op:  +31 247 247 247. Dit nummer is 7 dagen per week 24 uur per dag bereikbaar.