Vakantietip: zomerboek voor in de koffer

Voor de zonnige vakanties van 2018 geven medewerkers van Buitenlandse Zaken een paar leestips. Deel 2 van een miniserie.

In het buitenland zetten de medewerkers zich voortdurend in voor Nederland en Nederlanders. Persoonlijke inspiratiebronnen zijn daarbij de fascinatie voor de wereld, zoals voor andere culturen, voor ondernemen in landen of voor de wereldpolitiek. Vandaag een leestip van Anja Lurvink voor een reis naar:

Sri Lanka

Twee mannen bij een kleine marktkraan in Sri Lanka

Twee mannen bij een kleine marktkraan in Sri Lanka

'Mijn tips zijn deze drie Engelstalige boeken over Sri Lanka. 'The Road from Elephant Pass', ' The Far Spent Day' en 'The Ginirella Conspiracy. Alle drie titels zijn van de schrijver Nihal de Silva. Hoewel de verhalen fictief zijn, geven ze een beeld van de sociale problemen die binnen de verschillende etnische groepen spelen.'

Meer weten over wat Buitenlandse Zaken doet? Lees het e-zine 'Voor Nederland, wereldwijd' of kijk op de weblogs.

Zie ook