Vakantietip: zomerboek voor in de koffer

Voor de zonnige vakanties van 2018 geven medewerkers van Buitenlandse Zaken een paar leestips. Deel 1 van een miniserie.

In het buitenland zetten de medewerkers zich voortdurend in voor Nederland en Nederlanders. Persoonlijke inspiratiebronnen zijn daarbij de fascinatie voor de wereld, zoals voor andere culturen, voor ondernemen in landen of voor de wereldpolitiek. Vandaag een leestip van Christiane Wolters voor een vakantie bij onze buren in:

Duitsland

Panorama in Duitsland

Panorama in Duitsland

'Mijn tip is 'Duitsland, biografie van een natie' van de Britse schrijver Neil MacGregor. Hij schreef het boek voor een tentoonstelling in het British Museum in Londen. De schrijver brengt de Duitse geschiedenis heel beeldend tot leven. De lezer begrijpt daardoor Duitse gewoontes beter. Een interessant en goed geschreven boek voor iedereen die meer over Duitsland wil weten.'

Meer weten over wat Buitenlandse Zaken doet? Lees het e-zine 'Voor Nederland, wereldwijd' of kijk op de weblogs.

Zie ook