Paspoortbalie Schiphol bestaat 5 jaar

De Paspoortbalie Schiphol bestaat 5 jaar. Ruim 38.000 paspoorten en identiteitskaarten zijn er in die jaren afgegeven aan Nederlanders uit alle windstreken. Dat maakt de Schipholbalie de best bezochte ‘grensgemeente’  van Nederland.

Stapeltje paspoorten

Op 11 juli 2018 bestaat de Paspoortbalie Schiphol 5 jaar. Nederlanders die in het buitenland wonen kunnen voor het aanvragen van een paspoort of een identiteitskaart terecht bij onze ambassades en bij sommige consulaten-generaal. Daarnaast kunnen zij sinds 2013 ook terecht bij de Schipholbalie.

Grensgemeente Schiphol

De Paspoortbalie op Schiphol is een zogenaamde ‘grensgemeente’, een gemeenteloket waar Nederlanders die in het buitenland wonen een (zaken)paspoort en/of identiteitskaart kunnen aanvragen en ophalen.

Ruim 38.000 paspoorten en ID-kaarten

Sinds de afgifte van het eerste Nederlandse paspoort in 2013 hebben ruim 38.000 paspoorten en identiteitskaarten via de Schipholbalie afgegeven aan Nederlanders afkomstig uit alle windstreken. Dat maakt de Schipholbalie de best bezochte ‘grensgemeente’  van Nederland.

Aanvraag bij gemeentebalie

Woont u in het buitenland en wilt u een nieuw paspoort en/of identiteitskaart aanvragen? Dan kunt u voor uw volgende bezoek aan Nederland een afspraak maken bij de gemeentebalie op Schiphol.