Goed voorbereid op zomervakantie

De zomervakantie staat weer voor de deur. Voor veel Nederlanders dé tijd van het jaar om met het hele gezin op reis te gaan. Maar wist u dat kinderen in het buitenland wel een eigen paspoort of ID-kaart nodig hebben? Voorkom vervelende verrassingen op reis. Check voor vertrek alle risico’s en andere belangrijke informatie in het reisadvies.

Tips

Gaat u deze zomervakantie naar het buitenland? Dan hier vast een paar belangrijke tips:

  • Sluit een goede reisverzekering af die de kosten dekt voor bijvoorbeeld ziekenhuisopname of repatriëring.
  • Zorg voor een geldig identiteitsbewijs (paspoort en/of identiteitskaart, geen rijbewijs).
  • Vraag eventueel benodigde visa aan.

Meer handige info vindt u in onze factsheet 'Onbezorgd op Reis'.

24/7 BZ Contact Center

Het 24/7 BZ Contact Center is altijd en overal bereikbaar. U kunt 24 uur per dag, 7 dagen per week bellen met +31247247247. Bij het 24/7 BZ Contact Center kunt u terecht voor informatie over bijvoorbeeld paspoorten en reisadviezen.

Maar ook in geval van nood. Bijvoorbeeld als u in het buitenland uw paspoort verliest.

Zie ook