Stage bij de Nederlandse Ambassade Lissabon - Beleidscluster/Economisch

De post Lissabon is op zoek naar een stagiair(e) voor de periode medio september 2018 t/m medio december 2018 (3 maanden).

Werkomgeving

Nederland heeft traditioneel uitstekende betrekkingen met Portugal. Portugal is voor Nederland een relevante partner in de EU en de NAVO, alsmede een belangrijke economische partner (Nederland is 7e handelspartner van Portugal).

De Nederlandse ambassade behartigt de belangen van de Nederlandse overheid, het Nederlandse bedrijfsleven en Nederlandse burgers in Portugal en onderhoudt en versterkt de bilaterale betrekkingen. Prioriteiten zijn politieke samenwerking (bijvoorbeeld afstemming van standpunten in EU-verband), economische diplomatie en consulaire bijstand. Ambassade Lissabon heeft twee medewerkers die door Buitenlandse Zaken vanuit Den Haag zijn uitgezonden en 11 lokaal aangenomen medewerkers.

De stageplaats is ondergebracht in het beleidscluster van de ambassade. Het beleidscluster verricht economische, politieke en pers- en publieksdiplomatie-werkzaamheden.

Stageomschrijving

Begin november wordt voor de derde maal in Lissabon de Web Summit gehouden, een mondiaal evenement voor start ups (https://websummit.com). Als stagiair(e) zul je nauw worden betrokken bij de (inhoudelijke en organisatorische) voorbereidingen voor de Nederlandse deelname aan Web Summit. Verder zal je ook worden ingezet bij andere activiteiten van het beleidscluster en nauw worden betrokken bij de dagelijkse werkzaamheden van de ambassade. Daarmee bieden we jou een stageplaats met een gevarieerd takenpakket.

Profiel van de stagiair(e)

  • WO-student economie, business, internationale betrekkingen of andere gerelateerde discipline;
  • Een team player met een flexibele en serieuze werkhouding;
  • De kandidaat moet zelfstandig en pro-actief kunnen werken;
  • Uitstekende beheersing van Nederlands en Engels, in woord en geschrift; kennis van het Portugees is welkom;
  • Analytisch denkvermogen;
  • Goede organisatorische en communicatieve vaardigheden;
  • Kennis en ervaring met inzetten van sociale media en met schrijven van webteksten; Handig met Google Docs, Eventbrite, etc. en bij voorkeur kennis van Content Management Systemen.
  • Representativiteit en het zich bewust zijn van de rol van een ambassade;
  • In het bezit van de Nederlandse nationaliteit en ingeschreven bij een Erkende onderwijsinstelling.

Wat bieden wij

Wij bieden je een stage met boeiende en afwisselende werkzaamheden in een leuke en dynamische omgeving, waarmee je bijdraagt aan de werkzaamheden van de Nederlandse ambassade in Portugal en in het bijzonder aan de Nederlandse deelname aan Web Summit dit najaar in Lissabon. Als stagiair(e) doe je ervaring op met het werken op een ambassade. Daarnaast ontwikkel je je competenties op het gebied van samenwerken, communicatie, schrijfvaardigheid en organiseren.

Voorwaarden en vergoedingen

Algemene voorwaarden en vergoedingen zijn te vinden op deze site.

Meer weten en/of solliciteren

Met onderstaande persoon kun je contact opnemen in het geval van vragen. Tevens kun je aan haar je motivatiebrief en CV sturen in het geval van belangstelling:

Christianne Bleijenbergh, Plaatsvervangend Ambassadeur, Ambassade Lissabon cfg.bleijenbergh@minbuza.nl; tel. +351 213 914 923

De deadline van reageren is: 25 juni 2018

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken voert een actief diversiteitsbeleid en zet in op een inclusieve organisatie. We doen dit door de verschillen van mensen optimaal in te zetten en te benutten. We streven bij de samenstelling van teams en bij de aanname van nieuw talent naar diversiteit in leeftijd, geslacht, cultuur, achtergrond, kennis en competenties.