Inspirerende Canadese vrouwen geëerd op ambassade Ottawa

50 inspirerende vrouwen uit de tech- en innovatiesector stonden onlangs in de schijnwerpers in Canada. De ambassade in Ottawa organiseerde het evenement ‘Inspiring Fifty’ samen met de Nederlandse en Canadese afdelingen van Inspiring Fifty. Deze organisatie stimuleert de zichtbaarheid van vrouwen in de techsector.

Ambassadeur Henk van der Zwan, senator Marilou McPhedran en minister Navdeep Bains op ambassade Ottawa.

De Canadese minister Navdeep Bains van innovatie, wetenschap en economische ontwikkeling maakt zich sterk om (in Canada) vrouwen en meisjes te stimuleren om in tech- en innovatieterreinen te werken, en de ‘gender gap’ te sluiten. Senator Marilou McPhedran stond vierkant achter het doel van Inspiring Fifty en hielp dan ook het event op te zetten. Het event vond plaats op 7 mei 2018 in Parliament Hill.

Ambassadeur Henk van der Zwan hield in een afgeladen zaal een toespraak over het stimuleren van vrouwelijk leiderschap in de tech- en innovatiesector. De vrouwen die niet aanwezig konden zijn, kregen alsnog een certificaat.

Inspiring 50: vrouwelijke rolmodellen in de technologiesector

Inspiring Fifty is een idee van de Nederlandse ondernemers Janneke Niessen en Joelle Frijters. Onder het motto 'If she can see it, she can be it' stimuleert het project een betere vertegenwoordiging van vrouwen in de techwereld en meer diversiteit en gendergelijkheid. Inmiddels is het project omarmd in onder andere het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Zuid-Afrika en Canada.

Groepsfoto met vrouwen op ambassade in Ottawa