Dodenherdenking in Orry-la-Ville

Op vrijdag 4 mei aanstaande vindt de jaarlijkse dodenherdenking plaats op het Nederlandse ereveld in Orry-la-Ville. Dit jaar wordt er tijdens de plechtigheid in het bijzonder aandacht besteed aan het feit dat het ereveld 60 jaar geleden, in 1958, werd geïnaugureerd.

De plechtigheid wordt zoals ieder jaar georganiseerd en begeleid door de Nederlandse ambassade, met ondersteuning van de gemeente Orry-la-Ville, en zal worden bijgewoond door Franse regionale en lokale autoriteiten, Franse oud-strijders en Franse en Nederlandse scholieren. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door een ensemble van de Fanfare van het Korps Nationale Reserve uit Nederland.

De herdenkingsceremonie op het ereveld duurt ongeveer anderhalf uur en het programma is als volgt (onder voorbehoud):

•    13.30 ontvangst genodigden
•    14.00 aanvang ceremonie
-    toespraak ambassadeur
-    één minuut stilte, gevolgd door volksliederen
-    voordracht van gedichten door Nederlandse kinderen
-    presentatie van de kaartenset “Oorlogshelden – wat zou jij nu doen?”
-    kransleggingen
-    tekenen van het bezoekersregister
-    afsluiting
•    vin d’honneur

Ook vermeldenswaard is dat de gemeente Orry-la-Ville een zusterband heeft met de Nederlandse gemeente Kapelle in de provincie Zeeland, alwaar zich een Frans militair ereveld bevindt. Als uiting van die band organiseert de stichting Kap’Orry een Nederlandse week in Orry-la-Ville, die van 27 april t/m 5 mei duurt.

Praktische informatie

Het ereveld bevindt zich op het grondgebied van de gemeente Orry-la-Ville en is gelegen langs de departementale weg D1017 tussen de dorpen La Chapelle-en-Serval en Pontarmé. Indien u wilt deelnemen, of voor aanvullende informatie, kunt u contact met ons opnemen via E: par-defat@minbuza.nl  of T: +33140623342.

Coördinaten:
49° 8' 34.0152'' N / 002° 32' 25.1664'' E
+49.142782 / +002.540324