Uitnodiging Dodenherdenking ambassade 4 mei a.s.

Tijdens de Nationale Herdenking herdenken we de Nederlandse slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en oorlogssituaties en vredesmissies nadien. Ook de ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden in Bangkok vindt het belangrijk om de herinnering aan de slachtoffers levend te houden. Derhalve organiseert de ambassade op 4 mei a.s. een herdenkingsplechtigheid op het terrein van de ambassade.

Wanneer u de herdenking wenst bij te wonen kunt u zich vóór vrijdag 27 april aanmelden via ban-pcz@minbuza.nl (s.v.p. in het onderwerp ‘Dodenherdenking’ vermelden). Voor de herdenking wordt de ingang aan de Wireless Road, nr. 106 tegenover All Seasons Place, gebruikt (N.B. er wordt geen gelegenheid tot parkeren geboden op het ambassadeterrein).

Programma
16:30 uur Verzamelen bij de residentie
17:00 uur Stille wandeling naar de vlaggenmast
17:05 uur Toespraak ambassade
17:10 uur Kranslegging
17:15 uur Taptoe, twee minuten stilte, Wilhelmus
17:20 uur Gedicht
17:25 uur Naar residentie voor koffie en cake
18:00 uur Einde programma

Thema 2018

2018 is het Jaar van Verzet. Verzet staat in 2018 centraal in herdenkingen, vieringen, musea en educatie. Het gaat daarbij om verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog en ook de inspiratie die het ons nu nog biedt.

Dodenherdenking 2018

Illustratie: 'What would you do' - Anne Derenne