Uitnodiging Nederlandse Dodenherdenking in Oslo

Tijdens de Nederlandse Nationale Herdenking op 4 mei staan we om 20.00 uur stil bij Nederlandse slachtoffers die sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog in oorlogssituaties en bij vredesoperaties zijn omgekomen.

In Noorwegen vindt deze herdenking zoals ieder jaar plaats bij het Nederlandse monument op de begraafplaats “Vestre Gravlund”, Sørkedalsveien 66 te Oslo (ingang bij de rotonde bij het medisch centrum Volvat) op vrijdag 4 mei 2018.

Het thema van het Nationaal Comité 4 en 5 mei in 2018: “Verzet als voorbeeld

Graag nodig ik u, uw gezin en (Nederlandse) vrienden en kennissen uit om deze herdenking op vrijdag 4 mei aanstaande bij te wonen. De aanwezigheid van kinderen bij de plechtigheid versterkt, naast het gedenken, ook de blik op de toekomst die zo van belang is voor de vrijheid.

U wordt verzocht om 19.45 uur op Vestre Gravlund aanwezig te zijn.

Programma
 19:45 uur Belangstellenden stellen zich op voor het monument
 19:50 uur Aankomst Ambassadeur en echtgenote
 19:51 uur Toespraak Ambassadeur
 19:59 uur Einde toespraak Ambassadeur
 20:00 uur De hoornblazers brengen het signaal “TAPTOE” ten gehore, waarna twee    minuten stilte volgt
 20:02 uur “Wilhelmus” 1e couplet
 20:05 uur          Kranslegging door de Ambassadeur, de Defensie Attaché en de  vertegenwoordiger van de Nederlandse Gemeenschap in Oslo; aansluitend rondgang en bloemlegging door de Ambassadeur en echtgenote gevolgd door de aanwezige belangstellenden

De plechtigheid zal worden besloten met het tekenen van het gedenkboek nabij de vlaggenmast.

Na afloop bent u van harte welkom op de Nederlandse Residentie (Gyldenløvesgate 51) voor koffie, thee of frisdrank.

Uw aanwezigheid bij deze plechtigheid stel ik zeer op prijs.

de Ambassadeur,

Tom van Oorschot