Olympische pop-up-ambassade gaat paralympisch

Tijdens de Olympische Spelen konden er dagelijks tot 150 Nederlanders terecht: de pop-up-ambassade bij het Holland Heineken House (HHH) in Gangneung. Van 9 tot 18 maart is de vooruitgeschoven post van de ambassade actief bij de Paralympische Spelen.

Ambassademedewerkers in de oranje camper met het Oranje boekje.

De afgelopen Olymische weken stonden iedere dag stonden er zo’n 100 tot 150 Nederlanders aan de balie van de pop-up-ambassade. Atleten, hun familie, vrienden en supporters klopten er aan voor consulaire bijstand en het Oranje boekje. Maar ook voor een blik op de grote landkaart van de regio en algemene informatie over Gangneung, Seoul en Zuid-Korea.

Paspoort kwijt

Ambassademedewerkers Hyunnie Rew en Jiwon Ha hielpen niet alleen mensen die hun paspoort verloren, maar stonden ook een zieke Nederlander bij toen het Noro-virus uitbrak in de regio. Jiwon: ‘Onze voorbereiding van meer dan een jaar werpt duidelijk zijn vruchten af. We staan klaar voor alle onverwachte vragen en consulaire kwesties.’

Oranje camper

Om extra aandacht te vragen voor de tijdelijke ambassade, rijdt het team ook tijdens de Paralympische Speken rond in een oranje camper. ‘Iedereen zwaait naar ons en wil ermee op de foto. De oranje kleur valt natuurlijk erg op. Mensen die er op af komen leggen we uit wat we hier doen voor Nederland’, zegt Jiwon. ‘Het Holland Heineken House (HHH) is de perfecte locatie. Het is makkelijk te bereiken voor de Nederlanders. Die stonden hier elke avond in waanzinnige oranje outfits vol passie hun sporters aan te moedigen.’

Oranje Camper Winterspelen 2018 Zuid-Korea

Premier Rutte bij de oranje camper van de pop-up-ambassade.